Salut calcula que el pic de pressió assistencial a les UCI arribarà pocs dies abans del 14-F

Més del 83% dels llits d'UCI estan ocupats i alguns centres ja han començat a desprogramar activitat

El Departament de Salut calcula que s'arribarà al pic de pressió assistencial a les UCI pocs dies abans del 14 de febrer, data en què estan previstes les eleccions catalanes. Segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha pogut confirmar l'ACN, Salut ha presentat un informe durant una reunió amb representants de les formacions polítiques, en el que dibuixa dos escenaris de l'evolució de l'epidèmia. En cap dels dos, però, es té en compte que es pugui accelerar la velocitat de propagació per efecte de la nova variant britànica. En el primer dels casos Salut preveu arribar al pic a les UCI el 4 de febrer, amb 640 pacients, mentre que en el segon escenari el pic seria el 10 de febrer amb 850 pacients.

Més del 83% dels llits d'UCI estan ocupats i alguns centres ja han començat a desprogramar activitat

L'ocupació a les UCI supera el 83% i més de la meitat dels llits els ocupen malalts de coronavirus. La resta, pacients amb altres patologies. Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, alguns centres ja han començat a desprogramar activitat assistencial no relacionada amb la covid per alliberar professionals i que puguin dedicar-se a atendre els malalts crítics, que continuen creixent. "470 persones ingressades a l'UCI per covid és molta gent", ha admès Vergés. Pel que fa al pla de vacunació, Salut preveu acabar aquesta setmana d'administrar la primera dosi a totes les residències -exceptuant les que tenen brots- i iniciar l'administració de la segona dosi la setmana que ve.

 

Més info: Vacunades de la primera dosi totes les residències de gent gran de la ciutat

"Estem per sobre els 18.000 casos setmanals, és moltíssim", ha alertat la titular de Salut sobre l'evolució de l'epidèmia. Les dades epidemiològiques actuals no es veien des del mes d'octubre, ha remarcat, i la corba actual és "complicada".