Us presentem uns restaurants on menjaràs uns calçots de luxe!

Des del TOT Cerdanyola us recomanem una sèrie de propostes per viure la temporada de calçots a prop de casa

La temporada de calçots ha arribat a Catalunya i a Cerdanyola. Per gaudir d’aquestes tradicionals cebes tendres, de la millor qualitat, en bona companyia i a tocar amb la la ciutat, el TOT Cerdanyola et presenta una sèrie de propostes que et faran difícil decidir-te. Gaudeix d’aquest plat, que s’acompanya de la salsa romesco. Els calçots els podràs degustar fins al final de temporada, coincidint amb el mes d’abril.

 

1. Casa Fuster - Masia Sant Cugat ​ -  ​Calçotades sense límits

Aquest any, per primera vegada, podreu gaudir d’una fantàstica calçotada sense límits, els caps de setmana, a un preu especial a Casa Fuster - Masia de Sant Cugat. A més, els més petits podran gaudir d’animació perquè s’ho passin genial!

 

iStock 855007646

 

 

2. La Bolera - Fets a la mítica brasa

Les brases de La Bolera són l’eina idònia per preparar uns calçots de qualitat acompanyats amb el seu romesco casolà. Ofereixen una sèrie de menús tancats que són l’opció perfecta per gaudir d’una bona calçotada en família.

 

la bolera 37

 

3. La Flama de la Bolera - Endinsa’t a les flames

La Flama de la Bolera celebrarà per primera vegada la seva temporada de calçots perquè puguis endinsar-te a les flames de les seves brases. Podràs desfer el teu paladar amb la seva carta tancada i amb calçots acompanyats amb la tradicional salsa romesco casolà.

la flama de la bolera 6

 

 

L’incert origen dels calçots: Imperi Romà o Valls?

El calçot és un dels menjars típics en aquesta temporada. Tot i això, hi ha molta gent que no sap quins són els seus orígens. No se sap del tot cert quins són els orígens dels calçots: la gran majoria de persones diu que és un producte típic de Valls, a l’Alt Camp.  L’any 2000, però, en una excavació a la ciutat de Szony (Hongria), antiga urbs romana anomenada Brigetio, es donaria pas a una altra teoria: que el calçot ja es consumia a l’antic imperi Romà.

Valls – Xat de Benaiges

Es comenta que el descobriment dels calçots es deu a un agricultor de Valls anomenat Xat de Benaiges. A finals del segle XIX, va cremar unes cebes amb foc, les va tastar i es va adonar que tenien un bon sabor dolç. A l’arxiu de Valls hi ha documentació que acredita que als anys 40 del segle XX ja es menjaven, però l’existència de Xat de Benaiges no està certificada.

L’origen romà – El porrus capitatus

L’any 2000, en una excavació en la ciutat romana Brigetio, Hongria, l’arqueòleg László Borhy va trobar una pintura mural on surt un home menjant un porrus capitatus, molt semblant al que coneixem com a calçot. També l’autor romà Apicius, al seu Art de Cuinar, donava diverses receptes per a la preparació del porrus capitatus, que recomanava preparar a la brasa.