El destí proper, predilecte aquest estiu per les vacances dels cerdanyolencs

La majoria dels veïns de la ciutat fan viatges de curta durada i a destins nacionals

Sortir de vacances ha canviat molt des de l'arribada del coronavirus. Si l'any passat ja va ser especial a l'hora de planejar les sortides d'estiu, amb destinacions properes i sense aglomeracions, la dinàmica es manté aquest 2021 per la majoria de veïns de Cerdanyola.

Seguint la tendència que remarquen els especialistes i agències de viatges, la majoria opten per destinacions dins el territori espanyol, viatges de curta durada a l'estranger o, fins i tot, petites escapades. Un format de viatge més simple i proper, que impliqui no passar per fronteres o, si més no, no anar més enllà de les europees, amb comptades excepcions.

 

Vacances curtes i sense complicacions

És el cas de la Paula, de 19 anys, que diu que "vam anar a Madrid amb la família durant 5 dies amb el cotxe, i després anirem 10 dies més a la platja". Explica que ho van fer amb cotxe, i agafant poc transport públic per evitar contagis, i explica que han deixat de banda el càmping al que sempre anaven per no trobar-se aglomeracions. La Karen, de 28 anys, va decidir passar uns dies amb els nens a un càmping, a Tremp: "ja teníem planejada alguna cosa molt tranquil·la per anar amb els nens, un pla molt familiar", diu, i afegeix que, a causa del virus, "buscàvem un lloc amb poca gent i a on poguéssim estar més aviat sols".

Per a alguns veïns, aquest està sent un estiu amb vacances més improvisades, a més de properes. La Marta, de 32 anys, per exemple, ha decidit que "aquest any tot seran 'miniescapadetes' durant les dues setmanes, no faré viatges llargs". Diu que tirarà d'improvisació i es quedarà per a prop: "vull sortir per Catalunya, un pla de platja i muntanya, i molt sobre la marxa", explica.  

Per altres, com el Francesc, de 67 anys, tenir una segona residència permet la possibilitat de no haver de complicar-se la vida. "Estem jubilats i tenim una caseta a Tossa de Mar, i anem i tornem cada cert temps", indica. En aquest sentit, diu que per ell es tracten d'unes vacances bastant normals, i que no ha hagut de patir gens per les restriccions.

Pocs són els que aposten per passar per l'aeroport aquestes vacances. FOTO: Albert Cadanet / ACN

Pocs són els que aposten per passar per l'aeroport aquestes vacances. FOTO: Albert Cadanet / ACN

Un estiu a la ciutat

Tanmateix, no tots els cerdanyolencs tenen la sort de poder marxar de vacances en absolut. Alguns com el Lluís, de 42 anys, han de treballar i no poden marxar: "la situació econòmica és molt difícil i no m’ho permet", lamenta. Tanmateix, diu que "tal i com estan les coses tampoc convida a marxar", i assegura que "s'hi està bé a Cerdanyola a l'estiu".

El mateix pensa la Wendy, de 38, que també haurà de treballar aquest agost i no podrà marxar perquè "acabo de començar a una feina". Com el Lluís, pensa que Cerdanyola és un bon lloc per passar-hi l'estiu, especialment si hi ha nens: "tinc un nen petit i, entre la piscina i els jocs d’aigua, hi ha prou coses per fer", accepta.

 

Balears, Canàries i Mèxic, entre els que agafen l'avió

Malgrat que els cerdanyolencs al carrer es plantegen poc agafar vols per anar de vacances, les agències de viatges de la ciutat asseguren que aquest és un any millor per volar que el passat 2020. "L'any passat l'estiu va ser nul", explica Ares Camarasa, de l'agència Tot Destins de la ciutat, ja que hi havia moltes incerteses pel virus. Ho corrobora la seva companya Rachelle Villani, gerent de B the Travel Brand a Cerdanyola, que remarca que, tot i això, "està sent un estiu molt dur", amb "menys de 100 clients des de l'inici de temporada". 

Les dues expliquen que Balears i Canàries estan sent els destins més demandats amb diferència entre els pocs veïns de Cerdanyola que s'atreveixen a passar per l'aeroport. "Gairebé és tot destí nacional", diu Villani, i explica que entre les poques llargues destinacions que hi ha destaca el Carib. En concret, Camarasa remarca que Mèxic està sent el clar guanyador dels viatges llargs: "els preus per anar a Balears i Canàries són tan elevats que a la gent els hi surt a compte anar a Mèxic, i Cancún en concret", assegura. 

Les dues agents remarquen que a causa de les limitacions per la Covid-19, altres països i zones que tenien molta sortida són impossibles enguany. És el cas de països com els Estats Units o continents com l'Àsia, que "gairebé estan tancats", assegura Villani. "Hi ha molts països que tot i que estiguis vacunat et demanen una PCR per entrar i una per sortir, i són molt cares; estem parlant d'uns 200 euros per persona", lamenta. 

Sobre els destins europeus, "s'estan venent més aviat viatges de tres o quatre dies a ciutats com Roma, a Croàcia o altres països europeus, però són més aviat escapades", explica Camarasa des de Tot Destins. Per últim, assegura que estan funcionant els creuers pel Mediterrani de nou, i que aquestes són mostres de certa recuperació de la confiança: "la gent ha perdut una mica la por, i amb les vacunes està tot molt més controlat", remarca. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.