Torna el confinament comarcal davant l'augment de contagis

Els grups bombolla no podran sortir de la comarca a partir de divendres

El Procicat ha aprovat tornar al confinament comarcal a partir de divendres i durarà d'entrada fins el dilluns 19 d'abril. Així, s’elimina la possibilitat de que les persones d’una mateixa bombolla de convivència puguin traspassar el perímetre de la comarca per així reduir la mobilitat a Catalunya.

La resolució actual, que permet sortir de la comarca amb el grup de convivència, havia d'estar vigent fins divendres a la nit, però el Procicat ha avançat la limitació de la mobilitat en una reunió d'urgència aquest dimecres al migdia.

El confinament comarcal entrarà en vigor aquest divendres a les 00.00 h, per tant, el mateix divendres ja s'aplicarà la restricció. D’altres mesures com el confinament nocturn, de 22 h a 6 h, o l’obligació de les empreses a limitar la mobilitat laboral i potenciar el treball a distància es mantenen.

 

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit en roda de premsa que la resposta és "obligada" davant l'augment de casos i que les mesures són les més "acurades, justes i imprescindibles" possibles.

El nombre d'ingressats als hospitals i a les UCI per COVID-19 ha augmentat en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, entre els efectes que pugui tenir la Setmana Santa i l'infradiagnòstic d'aquests dies festius.

mesures 9 abril page 0001

Mesures COVID-19 fins al 19 d'abril.