Tornen a empitjorar les dades de la pandèmia a Cerdanyola

Salut preveu començar la vacunació de la segona dosi el divendres 22 de gener

Després que el Departament de Salut indiqués una baixada del risc de rebrot a Cerdanyola del Vallès, les dades han tornat a empitjorar a la ciutat. En data del 15 de gener -últimes dades disponibles- el risc de rebrot es trobava en 652 punts, a prop del pic de la tercera onada que es va registrar els primers dies de l'any.

 

Totes les dades han empitjorat a Cerdanyola. El risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la malaltia pugen, alhora que també ho fan el nombre de persones ingressades i les defuncions a causa de la Covid-19.

La velocitat de reproducció de la malaltia, l'Rt segueix per sobre de l'1, franja que el experts consideren preocupant perquè la malaltia s'accelera. En l'última setmana analitzada pel Departament de Salut, del 9 al 15 de gener, destaca l'augment de proves PCR que s'han fet. Aquella setmana es va doblar el nombre de PCR fetes respecte a la setmana anterior. Al contrari, va disminuir el nombre de test d'antígens. 

 

14 persones ingressades

Les hospitalitzacions també han crescut i hi ha 14 persones de Cerdanyola ingressades a l'hospital per la Covid-19. La pressió sobre les UCI i l'ocupació dels llits d'hospital és la gran preocupació quan la pandèmia avança amb rapidesa. A l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, centre de referència pels cerdanyolencs, han arribat a la xifra d'ingressos més alta des del mes de maig: 180. La xifra més alta es va assolir a l'abril de 2020 amb 500 hospitalitzacions al Taulí. 

 

A la ciutat també han augmentat les defuncions a causa de la malaltia. Entre el 9 i el 15 de gener van morir sis persones de la ciutat. La xifra total des de l'inici de la pandèmia creix fins a les 132 defuncions per la Covid-19. 

 

El 22 de gener comença la vacunació de la segona dosi

La Regió Sanitària Metropolitana Nord, on s'hi inclou Cerdanyola, preveu començar la vacunació de la segona dosi a les residències de la ciutat el pròxim divendres 22 de gener. En la campanya de la primersa dosi, a Cerdanyola s'ha vacunat un total de 1.237 persones entre residents i professionals de residències i Centres d'Atenció Primària (CAP).

La segona dosi s’ha de posar a partir dels 21 dies d’administració de la primera i es preveu seguir el mateix ordre que en la primera tongada de vacunacions.