El trimestre escolar s’inicia amb la posada en marxa de la iniciativa Petó i Adéu

L'Ajuntament ha habilitat places d'aparcament a prop de les escoles per evitar l'estacionament il·legal

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha posat en marxa la iniciativa Petó i Adéu coincidint amb l’inicid el segon trimestre. Són d’espais de rotació ràpida reservats a prop de les escoles perquè les famílies pugin parar per acomiadar-se dels seus fills en condicions de seguretat, sense interferir el trànsit i evitant l’estacionament il·legal.

El consistori explica que a partir de l’estudi realitzat per l’empresa DOYMOs per a l’estudi del Camí Escolar de les escoles Serraparera, La Sínia i Xarau,  aquesta va formular un conjunt de propostes tècniques per a millorar els itineraris dels escolars i en conseqüència millorar la seguretat viària de tots els usuaris que transitin per aquests carrers.

La col·locació de les places s'ha fet a: 

 
  • Escola Serraparera: carrer Diagonal amb Pirineu (4 places) 
  • Escola Xarau: carrer del Remei amb Santa Anna (6 places) 
  • Escola La Sínia: carrer de Sant Lluís amb La Sínia (5 places) 
  • Escola Escaladei: carrer del Roserar amb Sant Salvador (3 places) 
  • Escola Escaladei: carrer del Foment amb pg de la Riera (4 places) 
  • Escola Carles Buïgas: avinguda Lesseps davant de l’escola (4 places)

Els horaris previstos són:

  • Escola Serraparera, Xarau, La Sínia i Carles Buïgas: de dilluns a divendres lectius de 8.45 a 9.15 h, de 12.15 a 12.45 h, de 14.45 a 15.15 h i de 16.15 a 16.45 h 
  • Escola Escaladei: de dilluns a divendres lectius de 8.45 a 9.15 h, de 12.45 a 13.15 h, de 14.45 a 15.15 h  i de 16.45 a 17.15 h.

A més de la implantació dels espais de Petó i Adéu, també s’han portat a terme mesures com la instal·lació d’una tanca al carrer Santa Anna davant la porta d’accés a l’Escola Xarau entre la vorera i la calçada per evitar que els vehicles estacionin a sobre. A més de la instal·lació d’aparcament de bicicletes i patinets. “Des de l’inici dels Camins Escolars al 2016 les comunitats educatives dels centres educatius han canviat la seva mobilitat per accedir a l’escola”, destaquen des de l’Ajuntament. El consistori també assenyala que s’han pintat i repintat les marques de camins escolars existents i dels nous itineraris durant el juliol i fins el setembre de 2020.

 

“Els diners destinats a aquestes intervencions de millora i manteniment dels Camins Escolars han estat uns 24.600 euros”, explica l’Ajuntament.