La UAB projecte una nova Facultat de Psicologia

La UAB ha iniciat la licitació per a la construcció d’un nou edifici, situat al costat de la Facultat de Medicina, amb l’objectiu de tenir la primera fase de les obres acabades per al curs 2026-2027

La Universitat Autònoma de Barcelona ha iniciat la licitació per a la construcció d’un nou edifici, situat al costat de la Facultat de Medicina, que en diferents fases preveu la construcció de quatre mòduls independents, amb accés comú i amb una superfície de 10.000 m2 de sòl.

La primera fase del projecte inclourà la construcció de les dues primeres torres, destinades a la nova Facultat de Psicologia, l’Institut de Neurociències i altres espais de recerca avançada en l’àmbit de les ciències de la salut. Es vol tenir redactat el projecte executiu l’estiu vinent i les obres de la primera fase acabades per al curs 2026-2027.

D'aquesta manera, la UAB fa una aposta decidida per la salut, àmbit en el qual ja compta amb una de les facultats de medicina i psicologia més grans del país en nombre d’estudiants i també per la xarxa d'hospitals universitaris de referència escampats pel territori com els hospitals de la Vall d’Hebron, de Sant Pau, Germans Trias i Pujol (Can Ruti) o Parc Taulí.

 

Una tradició formativa que ve dels orígens de la UAB

La Facultat es va crear l'any 1989 com a transformació de la Secció de Psicologia de la Facultat de Filosofia i Lletres, però prové d’una tradició formativa en psicologia i logopèdia molt anterior, que comença amb la creació de la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1968. Els primers anys l'activitat acadèmica es va dur a terme al Monestir de Sant Cugat, després a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau i, posteriorment, al recentment inaugurat campus de Bellaterra el curs 1973-1974.

Ubicada dins de l’edifici B, un dels edificis originaris del campus de Bellaterra, actualment comparteix espais amb les facultats de Filosofia i Lletres, Ciències Polítiques i Sociologia, Economia i Empresa i Dret. Imparteix els graus en Psicologia i Logopèdia i diversos màsters, i ofereix serveis com el Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL), que fa activitats tant de recerca i transferència de coneixement com assistencials.

A banda de reunir en una mateixa àrea els centres del campus dedicats a la salut humana, també s’alliberaran uns espais que permetran la millora de la docència i recerca dels centres amb els quals ara encara comparteix edifici.

Per la seva banda, l’Institut de Neurociències (INc-UAB) abandonarà l’espai que ocupa ara a la Facultat de Medicina però no s’allunyarà gaire, ja que tindrà un espai al nou complex, que connectarà directament amb aquesta facultat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.