La UAB suspèn de sou i feina un professor de filologia hispànica per abús d'autoritat

El cas es coneix la mateixa setmana que la UAB ha apartat un catedràtic de Física condemnat per assetjament sexual

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha suspès de sou i feina durant catorze mesos un professor de filologia hispànica de la Facultat de Filosofia i Lletres per "fer prevaldre la seva condició d'empleat públic per obtenir un benefici indegut i per abús d'autoritat en l'exercici d'un càrrec", segons ha informat la institució a la comunitat docent a través d'un comunicat al qual ha tingut accés l'ACN. TV3 i el diari 'Ara' asseguren que una alumna de doctorat ha denunciat el professor per assetjament sexual, i que set més ho han fet per assetjament laboral i per abús sexual. La UAB no ha confirmat aquest extrem.

Aquest cas ha transcendit dos dies després que la UAB hagi apartat de l'activitat un catedràtic de Física condemnat per assetjament sexual a una estudiant de doctorat a qui dirigia la tesi. L'home ha estat condemnat a un any i mig de presó i a nou d'inhabilitació.

L'expedient disciplinari obert al professor de filologia hispànica es va resoldre el 17 de febrer, i el procediment estableix un termini de 30 dies per presentar al·legacions. Un cop superat aquest estadi, la sanció entrarà en vigor dilluns vinent, 20 de març.

Segons indiquen les informacions periodístiques publicades, la denúncia es va interposar davant del rectorat fa més d'un any. També afirmen que en els darrers cinc anys el professor ha dirigit la tesi a catorze estudiants, deu de les quals l'han abandonat per no poder suportar la situació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.