UGT recull més de 1100 firmes per canviar els accessos a la UAB

L'objectiu del Change.org és arribar a les 1500 firmes per fer visible el rebuig a les noves mesures d'accés per part del personal i l'alumnat de l'Autònoma

Personal i estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona volen aturar les noves mesures d'accés al campus, a partir d'una campanya de Change.org impulsada per UGT que de moment acumula més de 1100 firmes.

Els canvis en l'accés al campus que funcionen des del mes de juliol, van tallar la circulació l’Eix Central (via de sortida dels autobusos del campus i de vehicles cap a la C-58 i cap a Cerdanyola) i també l’accés al campus per la Facultat de Veterinària, a través del carrer Can Miró de Bellaterra (accés directe des de Bellaterra i la rotonda que s’arriba des de Sabadell).

Més aglomeracions i contaminació

Els afectats deixen constància que les noves mesures d'accés han ocasionat conseqüències que desafavoreixen l’entorn, com una major aglomeració de vehicles, més contaminació i menys sensibilitat cap al medi ambient. I és que al campus de la UAB conviuen prop de 45.000 persones que realitzen la seva activitat majoritàriament entre les 8 h i les 21 h, hores puntes on es produeixen més obstacles.

L'objectiu final dels signants és que les institucions implicades -Rectorat de la UABAjuntament de Cerdanyola i l’EMD de Bellaterra-, reverteixin aquestes mesures i facilitin el “retorn de la normalitat al Campus de Bellaterra de la UAB”. Més enllà de les Facultats de la UAB, també es troba afectada la comunitat educativa de l’escola de primària l’Escoleta i l‘Institut Pere Calders, ja que per accedir-hi utilitzaven algunes d’aquestes vies.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.