Un veí de Cerdanyola denuncia no tenir aigua durant el confinament i demana un comptador social

El cerdanyolenc, amb el suport de l'Aliança Pobresa Energètica, demana que s'apliqui el protocol de l'AMB davant la seva situació de vulnerabilitat

L'Antonio viu a Cerdanyola del Vallès en un pis ocupat i denuncia no tenir aigua al domicili per poder passar el confinament. Amb el suport de l'Aliança Pobresa Energètica (APE), l'Antonio demana que l'AMB i l'Ajuntament de Cerdanyola instal·lin un comptador social que pagaria ell mateix.

Segons expliquen des de l'APE, el cerdanyolenc té un 33% de discapacitat i compta amb un informe de risc d'exclusió residencial de Serveis Socials. A més, expliquen que el pis on viu l'Antonio pertany a "un fons voltor vinculat al Banc Sabadell" i està empadronat a Cerdanyola. L'Antonio assegura que tenia subministrament d'aigua fins que fa un mes i mig li van tallar. Així, es troba confinat sense accés a aigua corrent a l'habitatge on viu.

Tenint en compte la seva situació de vulnerabilitat, el cerdanyolenc demana que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament instal·lin un comptador social per garantir el seu accés a l'aigua. "Vull un comptador i pagar les meves factures com tot el món", assegura l'Antonio. Des de l'Aliança Pobresa Energètica defensen que l'Antonio compleix tots els requisits perquè s'apliqui el decret de l'AMB pel qual s'acorda amb Agbar -qui gestiona el servei d'aigua a Cerdanyola- que es garanteixi el subministrament d'aigua. "En plena crisi pel coronavirus és més necessari que mai mantenir una bona higiene. Per això l'Antonio necessita tenir aigua a casa", destaquen.

Des del consistori expliquen al TOT que Serveis Socials està fent un seguiment diari de la situació de l'Antonio i que li han ofert les opcions que estan a l'abast de l'Ajuntament. El consistori assegura que el cerdanyolenc ha rebutjat totes les ajudes que ha ofert Serveis Socials. En aquest sentit, l'Antonio reconeix haver rebutjat la proposta de l'Ajuntament de traslladar-se a un hostal i reitera que la solució per al seu problema passa per la instal·lació d'un comptador.