VÍDEO: Què opinen els cerdanyolencs sobre la Zona Taronja?

El TOT recull les primeres impressions i experiències envers el nou espai d’estacionament limitat

Cerdanyola del Vallès estrena nova zona d’estacionament limitat que substitueix l’antiga Zona Blava. Els veïns i veïnes de la ciutat ja han començat a interactuar amb aquest nou sistema de Zona Taronja, des que es va posar en funcionament l’1 de setembre.

Mateix horari que amb la Zona Blava, però estacionament gratuït i limitat a 90 minuts als carrers més cèntrics. Una nova mesura que l’Ajuntament ha iniciat per suplir la demanda d’aparcament, sobretot als eixos comercials. Però, compleix amb les expectatives? Veïns del Passeig Cordelles, Avinguda Catalunya i Carrer Altimira, que dissabte dia 4 la van provar per primer cop, expliquen què els ha semblat la Zona Taronja.

 

Content general

Havent passat una setmana des de l’inici del nou sistema, s’han solucionat els problemes de col·lapse de vehicles al centre de la ciutat, segons opina la majoria de testimonis. “Fa tres dies que l’utilitzo i he notat que ara sí que es pot aparcar. El temps és més limitat, però ahir que vaig fer més d’un viatge per la ciutat vaig trobar lloc arreu”, assegura Josep Muñoz, veí de Cerdanyola.

Al Passeig de Cordelles abunden serveis de tota mena, per la qual cosa l’estacionament és primordial. La Laura Nieto tenia hora en una perruqueria del carrer i va poder aparcar sense problemes: “Trobo que està molt bé perquè permet una mobilitat de vehicles més àgil. Ara molt probablement es podrà aparcar més, perquè abans resultava absolutament impossible”.

No han faltat les objeccions

Habituar-se a l’aplicació de telèfon mòbil ‘Parkunload’ és un dels contratemps amb què més gent s’ha trobat. L’Esther Rodríguez és una d’elles: “Ho he intentat i no em va bé. Trobo a gent com jo que mira el cartell d’informació per saber com funciona, però encara no sabem res. Vaig descarregar-me l’aplicació i ara l’he de tornar a instal·lar perquè no la trobo. I jo pregunto, la gent gran que condueix i no té la possibilitat de tenir l’aplicació, què fa?”

Parking Can Xarau, zona taronja. FOTO: Nora Muñoz

Parking Can Xarau, zona taronja. FOTO: Nora Muñoz

 

Però no només les persones de la tercera edat poden trobar-se amb problemes. La Núria Gómez creu que és una mesura efectiva per facilitar l’entrada i sortida de vehicles, però destaca un inconvenient: “No tenia espai suficient al mòbil per poder-me descarregar l’aplicació, i no he pogut estacionar el meu vehicle”.

En canvi, altres usuaris com la Rosa Garrido, han trobat l’aplicació força intuïtiva: “Només indicant la matrícula m’apareix el compte enrere amb el temps que queda per moure el cotxe”.

Encara prima el desconcert

Malgrat haver-hi opinions a favor i en contra, en general la gent té dubtes. Alguns veïns es preguntaven si calia imprimir un tiquet com passava amb la Zona Blava. D’altres usuaris entraven i sortien del seu vehicle amb el mòbil a la mà mirant de fer funcionar l’aplicació.

Tanmateix, treballadors de l’Ajuntament estan a la disposició dels cerdanyolencs i cerdanyolenques per resoldre qualsevol dubte. En Jesús Morales va demanar ajuda a una treballadora i va ser així com es va assabentar que s’ha de pagar una multa de 50 euros si s’expira el temps límit de 90 minuts.   

Els comerciants, esperant resultats

El TOT ha parlat també amb alguns comerciants i comerciantes de la ciutat. La Nieves Collado, llibretera de l’Éfora (passeig Cordelles), no hi confia gaire ara per ara: “No acabo de veure clar si funcionarà o no. Al final 1 hora i mitja dona per molt i l’afluència no serà tan àgil”. El Constantino Rodríguez, comerciant del bar Coto Alto, ho encara amb més positivisme: “En principi ho veig bé, tot i que cal veure com funciona”.

En general, troben que encara és d’hora per saber la nova mesura els serà beneficiós pel negoci o no. En tot cas, la gran majoria han rebut les primeres notícies sobre la Zona Taronja perquè diverses persones han entrat al seu local preguntant com funciona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.