Tres equips dels Bombers de la Generalitat, entre aquests dues unitats del parc de Cerdanyola del Vallès, competeixen aquesta setmana al XIX Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico y Trauma, que se celebra a Cartagena (Múrcia) fins divendres 16 de maig. Durant les jornades més de 200 bombers i personal sanitari procedents de diferents punts de l’Estat i agrupats en 20 equips mostren com intervenir en sinistres de trànsit.
L’equip del GROS de Cerdanyola del Vallès, com a guanyador del XX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit de Bombers de la Generalitat, encapçala la representació catalana. El segueix l’equip Físic 3-GROS, també del parc de Cerdanyola, que va assolir la tercera posició en la competició interna. El GRAT, format per bombers dels parcs de Sant Boi de Llobregat, Granollers, Torroella de Montgrí, Manresa i Terrassa, completa la presència catalana com a segon classificat.
Els equips competiran en tres maniobres: dues d’excarceració per accident de trànsit i una en la categoria de Trauma, on s’avaluarà la resposta sanitària i la coordinació de l’equip. Cadascuna de les intervencions es desenvoluparà en escenaris simulats amb víctimes que poden presentar diverses patologies, i tindran un límit de 25 minuts per completar-les.
Horaris de participació i com seguir-les en directe
Les maniobres es podran seguir en directe a través del Canal de YouTube de l’APRAT: https://aprat.es/#youtube
Els tres equips catalans intervindran en els següents horaris:
Físic 3-GROS de Cerdanyola del Vallès:
- Dijous 15, a les 10.05 h (1a maniobra d’excarceració) i a les 17.35 h (trauma)
- Divendres 16, a les 10.40 h (2a maniobra d’excarceració)
GROS de Cerdanyola del Vallès:
- Dijous 15, a les 12.20 h (maniobra de trauma) i a les 18.05 h (1a maniobra d’excarceració)
- Divendres 16, a les 12.25 h (2a maniobra d’excarceració)
GRAT:
- Dijous 15, a les 12.25 h (1a maniobra d’excarceració) i a les 19.05 h (trauma)
- Divendres 16, a les 13.00 h (2a maniobra d’excarceració)
Formació i aprenentatge col·lectiu
"Més enllà del component competitiu, aquests concursos s’han convertit en l’escenari idoni per a l’intercanvi de tècniques, la formació contínua i l’aprenentatge ", valora la Generalitat de Catalunya en un comunicat. Segons la Generalitat, permeten posar en pràctica tècniques i procediments d'actuació en escenaris simulats i molt realistes, millorant l’eficàcia, la coordinació i la capacitat de resposta davant situacions d’emergència reals. A més, els equips participants competeixen per ser seleccionats a la propera convocatòria: el World Rescue Challenge 2025, que se celebrarà a Karlovac (Croàcia) del 9 al 14 de setembre.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.