Arriba el 1r Festival Internacional de Cinema Documental a Cerdanyola

S'enceta una nova iniciativa cultural a la ciutat, un festival de Cinema Documental a nivell internacional que es portarà a terme els dies 28, 29 i 30 de juny.

 

El divendres 14 de juny s'ha realitzat la presentació oficial del primer Festival Internacional de Cinema Documental al MAC de Cerdanyola. El festival, organitzat per l'associació AFOCER, es portarà a terme els dies 28, 29 i 30 de juny

 

 

L'acte ha comptat amb la presència de la regidora Elvi Vila, l'alcalde Carles Escolà, els membres de l'associació i els membres del jurat que s'encarregaran d'avaluar els documentals. Jordi Carot, un veterà en el món del cinema documental i que ha treballat amb persones com Richard Gere; Jordi Mena, amb una experiència al món del CineClub de Barcelona des del 1969 i Helena Jaumandreu, que ha heretat la passió pel cinema del seu pare, un dels pioners, i a la que nomenaran membre d'honor de l'Academia del Cinema Català, seran els tres membres encarregats d'elegir un film guanyador. 

 

 

"Si una cosa té Cerdanyola, és que de cinema en sabem. Aquesta és una ciutat plena d'inquituds artístiques i el cinema n'és una d'elles", ha afirmat la regidora Elvi Vila. També Carles Escolà ha manifestat el seu desig de què "això serveixi per crear un altre referent a la ciutat i arribar més enllà, fins i tot, fora del país".  A més, avui en dia "el món de l'audiovisual s'està escolant cap al simple i pur entreteniment i sempre cal una reflexió", ha afegit.  "Encara que iniciatives com aquestes costin de tirar endavant, quan comencen, perduren", ha dit Elvi Vila. En el que coincideixen els dos, és en què esperen que sigui la primera de moltes edicions. 

 

 

 

 

Segons membres de l'Associació, ja s'han rebut 213 documentals de 23 països diferents. Durant els dies 28 i 29 de juny es coneixeran els primers 19 documentals finalistes i avaluats pels membres del jurat. Els films seleccionats s'han avaluat mitjançant tres categories: l'oficial, on es classificaran els documentals amb una duració de més de 20 minuts, els curts i el de categoria jove, produïts per menors de 25 anys. A les 20 h del 30 de juny es farà la cerimònia de lliurament dels premis i, posteriorment, s'estrenarà el documental 'L'impuls' inspirat i produït a Cerdanyola. L'entrada és gratuïta però l'aforament és limitat. 

 

 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?