400 persones aposten per una jornada saludable en la 6a Ecomarxa

El Club Marxa Nòrdica Collserola ha tornat a organitzar la marxa nòrdica per visibilitzar un estil de vida saludable per a tothom

La 6a edició de l'Ecomarxa de Cerdanyola s'ha pogut celebrar durant el matí de diumenge 13 de març, havent sortejat l'obstacle de la pluja que amenaçava boicotejar aquesta jornada esportiva i saludable. 400 persones aproximadament es van inscriure per participar en dos recorreguts, un de 7 i l'altre de 12 km. Enguany la participació ha sigut de 100 persones menys que en les edicions prèvies a la pandèmia. 

Dos recorreguts: 7 i 12 km

El punt de trobada de les persones participants ha estat el PEM Guiera, i la sortida s'ha fet a les 10 h. Amb l'afany de ser una marxa nòrdica inclusiva, s'han preparat dos recorreguts que s'han fet amb l'acompanyament de monitors que han explicat les claus de la tècnica d'aquest esport. El recorregut llarg, de 12 km, ha arribat fins al Forat del Vent. Pel que fa al curt, previsiblement de 6 km, s'ha hagut de modificar a última hora a 7 km per sortejar una bassa d'aigua que impedia el pas en la ruta original.

La 6a edició de l'Ecomarxa en el punt de sortida al PEM Guiera. FOTO: Nora Muñoz Otero

La 6a edició de l'Ecomarxa en el punt de sortida al PEM Guiera. FOTO: Nora Muñoz Otero

Marxa inclusiva

Qualsevol persona, independentment de l'edat o de les capacitats físiques, ha pogut participar en la marxa nòrdica. De fet, en aquesta edició han participat almenys dues persones amb visibilitat reduïda que han pogut completar el recorregut curt guiades per una persona a la qual anaven lligades per la cintura. També ha participat més d'una persona amb mobilitat reduïda.  

La 6a edició de l'Ecomarxa en el punt de sortida al PEM Guiera. FOTO: Nora Muñoz Otero

La 6a edició de l'Ecomarxa en el punt de sortida al PEM Guiera. FOTO: Nora Muñoz Otero

Bona alimentació i exercici

La principal finalitat d'aquesta Ecomarxa, que organitza el Club Marxa Nòrdica Collserola, és fomentar una jornada saludable combinant una bona alimentació i l'exercici. D'una banda, es dona visibilitat al menjar ecològic convidant estands de vi ecològic i de calçots. Però principalment es practica la marxa nòrdica, un esport amb què es treballa fins al 90% de la musculatura, ja que es concentra el treball en les cames i en els braços, gràcies als bastons

De fet, abans d'iniciar la marxa s'ha fet un escalfament previ, s'ha explicat la tècnica de la marxa nòrdica i s'ha fet un taller de gimnàstica abdominal hipopressiva (hipopressius), a càrrec de Cristina Pradas. Es tracta d'una tècnica respiratòria procedent del ioga, en la qual es treballa molt el control de la respiració i de la musculatura de l’abdomen. Aquesta ha estat una de les activitats emmarcada en el programa del 8 de març.

Més info: PROGRAMACIÓ: Activitats del 8 de març 2022

El preu de la inscripció era de 15 € la general, i de 13 per a la gent federada. En el preu s'inclouen obsequis com la samarreta oficial de la marxa, un kit amb caldo i altres productes, entrar en un sorteig per guanyar un val de 50 i 100 euros en El Corte Inglés, entre d'altres. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.