El Cerdanyola Club d'Hoquei es queda a un pas del títol i l'ascens a Ok Liga Plata

El sènior masculí del Cerdanyola CH cau en la final de Lliga Nacional Catalana per 2-3 davant del Club Patí Congrés

Al primer equip masculí del Cerdanyola Club d'Hoquei se li ha escapat el títol de Lliga Nacional Catalana que certificava l'ascens a Ok Liga Plata. Els d'Andi Colaianni han caigut davant del Club Patí Congrés en el tercer partit de la final del playoff, disputat aquest diumenge 19 de juny al Pavelló Municipal de Can Xarau. El resultat de 2-3 indica com ha estat de disputat l'encontre, que s'ha viscut amb eufòria en una graderia plena de gom a gom.

Aquesta final certifica que s'ha recuperat l'afluència de públic que acostumava a tenir el Cerdanyola Club d'Hoquei. FOTO: Nora Muñoz Otero

Aquest ha estat el partit decisiu després d'una eliminatòria final al millor de tres partits disputada entre el Cerdanyola CH i el CP Congrés. El primer partit es va decantar pels rivals i el segon el van guanyar els verd-i-blancs per 1-4 en pista contrària. Malgrat la derrota final, el Cerdanyola tanca una temporada rodona quedant subcampió de Nacional Catalana.

Inici amb poca definició

La primera part ha estat molt ajustada i tots dos equips han prioritzat la tasca defensiva. Els visitants han pres la iniciativa pel que fa a l'atac, arribant en més ocasions que el Cerdanyola amb jugades conjuntes. Tot i això, els verd-i-blancs han mantingut una sòlida defensa sabent controlar tots els xuts. El Congrés també ha tancat la defensa sense deixar avançar els locals, que han hagut de provar des de lluny de porteria.

El Cerdanyola Club d'Hoquei en la final de Lliga Nacional Catalana. FOTO: Nora Muñoz Otero

Una de les primeres ocasions de perill del Cerdanyola ha arribat en el minut 11 de la mà d'Arnau Gangonells, que després de guanyar la bola a mitja pista ha assistit a Ignasi López, trobant-se amb la mà del porter. L'avantatja començava a decantar-se pel Congrés, que ha arribat amb més perill a la xarxa verda en l'equador de la part. A més, els reiterats intents tant de Víctor Bonilla com de David Ramírez han estat sempre bloquejats.

En els últims cinc minuts el Cerdanyola ha agafat embranzida, però finalment ha estat el Congrés qui ha desencallat l'empat en el minut 23, quan Albert Aubets s'ha quedat sense defensor arran d'un error de control dels verd-i-blancs.

Barrera infranquejable del rival

Només començar la represa, el Cerdanyola ha tingut una ocasió amb una rematada fluixa davant de porteria que ha acabat al pal. Però ha estat Biel Perpinyà dels visitants qui, en el minut 28, ha definit una pilota que havia rebotat al pal. El 0-2 ha estat una forta estocada pels d'Andi Colaianni, que s'han vist atrapats en una roda d'errors. Han perdut boles clau a mig camp que han facilitat l'arribada del Congrés, i també hi ha hagut assistències imprecises. A aquesta dinàmica s'ha sumat el fet que el rival ha tancat molt la barrera defensiva.

Cada gol del Cerdanyola Club d'Hoquei s'ha celebrat amb eufòria. FOTO: Nora Muñoz Otero

En el minut 19, Gangonells arribava sol a porteria quan un rival li ha fet falta dins de l'àrea. El penal l'ha transformat Albert Hernández. L'1-2 ha injectat un xut d'energia als locals, que han donat la seva millor versió en els minuts següents. En una ocasió, Marc Ramírez ha facilitat a Bonilla una bola que havia guanyat quan el Congrés provava una contra. D'aquí, Bonilla ha assistit a David Ramírez al segon pal, però aquest l'ha enviat massa alta.

El CP Congrés aixecant el trofeu de Lliga Nacional Catalana. FOTO: Nora Muñoz Otero

La tensió s'ha apoderat dels últims minuts d'encontre, quan cada falta valia or perquè ambdós equips s'acostaven a la dècima. Els locals han dominat l'últim període de partit, però en el minut 43, el rival Àlex Martinez no ha perdonat un error de Bonilla i ha assegurat el títol definint l'1-3. Gangonells ha transformat el 2-3 de penal quan faltaven tres minuts, però la xiulada final ha arribat abans de poder empatar.

Llàgrimes d'alegria i desconsol

El públic ha viscut amb intensitat aquesta final, oferint un autèntic concert de crits i botzines alabant els respectius equips. Malgrat la derrota del Cerdanyola, la graderia verda ha mostrat el seu suport a l'equip a crits de "Club Hoquei Cerdanyola" mentre els rivals celebraven la victòria.

"Petits detalls" decisius

L'entrenador del Cerdanyola CH, Andi Colaianni, creu que ha estat un partit equitatiu on admet que el Congrés ha estat més còmode. Parla d'un dels moments clau del partit que ha perjudicat el seu equip: "En el millor moment del Cerdanyola hem comès un error a meitat de pista i el rival ha aconseguit el 0-1". Amb el 0-2 han anat a remolc, però el Cerdanyola ho ha donat tot segons l'entrenador: "Hem continuat insistint i ens hem mantingut a dins del partit".

El tècnic Andi Colaianni donant instruccions al Cerdanyola Club d'Hoquei. FOTO: Nora Muñoz Otero

"Ha estat un partit molt igualat que s'ha acabat decantant pel Congrès per petits detalls", segons l'entrenador, que lamenta que només hi hagi un premi: "A jutjar pel nivell de la final, és una llàstima que només hi hagi un ascens disponible". Tot i la derrota, Colaianni és conscient que "l'esport té aquestes coses" i assegura que l'equip continuarà treballant per a tornar a donar-ho tot la pròxima temporada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.