El cerdanyolenc Joan Suárez, campió d'Espanya cadet d'handbol platja

Suárez juga amb el Club Handbol Granollers i, a l'estiu, ell i els seus companys es passen a la versió de sorra, que serà olímpica al 2024

Nova fita per l'esport a Cerdanyola: Joan Suárez Martín, de 16 anys, s'ha convertit en campió d'Espanya d'handbol platja a la categoria cadet. El campionat es va jugar el passat cap de setmana, del 13 al 15 d'agost, a València, i va significar un salt d'enorme importància pel de Cerdanyola i els seus companys del Club Handbol Platja Granollers.


La competició va estar precedida dels tornejos classificatoris de l'Arena Handball Tour, a diferents indrets d'Espanya i Portugal, i va desembocar en el títol estatal pels de Granollers. "Va ser un campionat molt competitiu: tots els equips que participaven tenien un nivell molt alt, i cada partit era una lluita dura", explica sobre la competició. La final, contra el Balonmano Playa Fuengirola, va ser d'infart, relata Suárez: "vam començar perdent a la primera part, però a la segona vam fer un canvi de xip, va anar bastant millor i vam acabar guanyant-la". El shoot-out va determinar la seva victòria.

 

Suárez, al centre inferior, amb els seus companys del Granollers després de la victòria. FOTO: Cedida

Suárez, al centre inferior, amb els seus companys del Granollers després de la victòria. FOTO: Cedida


El de Cerdanyola, que des de ben petit ja jugava amb la pilota a les mans, diu que l'handbol platja no és directament una versió sobre sorra de l'handbol: "l'handbol té molt contacte, mentre que al platja no n'hi ha tant perquè es fan molts girs, salts i cabrioles, i si et tiren a terra quan ets a l'aire et pots fer molt de mal; hi ha molta més espectacularitat que a l'handbol normal".


Lamentablement, explica que per poder-hi jugar ha de marxar de la ciutat, ja que "a Cerdanyola no tenim res d'handbol platja", i diu que hi ha més cultura del futbol que no pas una altra cosa. Tot i que cada cop és més famós, "és un esport que està creixent, i encara es nota la diferència", i diu que a Andalusia es practica molt més que no pas a Catalunya. Un creixement que, amb la seva entrada dins la llista d'esports olímpics a París 2024, espera que es dispari encara més fins a ser professional.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.