Dani Setién, entrenador del Cerdanyola CH: "Volem donar oportunitats a les jugadores de la casa"

Entrevista al nou entrenador de l'equip d'Ok Liga Femenina del Cerdanyola Club d'Hoquei, el cerdanyolenc Dani Setién

Dani Setién és cerdanyolenc, treballador administratiu d'un institut de Cerdanyola i aquesta temporada torna al club on va créixer, el Cerdanyola Club d'Hoquei, per ser entrenador de l'equip insígnia de l'entitat, el femení d'Ok Liga. Les darreres temporades havia entrenat i coordinat equips masculins al Club Patí Congrés.

L'equip es troba en plena pretemporada esperant a competir en la Lliga Catalana, on debutaran el 2 d'octubre a Can Xarau contra el CP Vila-Sana. Al novembre començarà l'Ok Liga 21-22, i abans jugaran el primer partit de la fase de grups de la lliga europea rebent a l'AD Sanjoanense de Portugal.

Com està sent el teu retrobament amb el Cerdanyola CH?

Estic molt content perquè està sent com esperava. Quan vam decidir que agafava l'equip i que tornava a entrenar a Cerdanyola em va fer molta il·lusió. Ho estic vivint amb molta normalitat. Realment mai he deixat de tenir un vincle amb el club i he seguit venint al pavelló.

L'equip ha crescut molt els últims anys. Hi ha pressió?

La trajectòria d'aquest equip els últims anys ha estat sempre ascendent i s'ha anat entre els equips top de la lliga. La il·lusió de tothom, meva i de les jugadores, és mantenir aquest nivell. Després la competició ens posarà al nostre lloc i a mesura que avancin les competicions veurem quina és la nostra realitat i si anem complint aquestes expectatives. Cal tenir en compte que l'equip no s'ha reforçat. No hem anat a buscar jugadores de fora del club. Volem que hi hagi espai per les jugadores de casa perquè vinguin a ajudar. Més que pressió, utilitzaria paraules com repte i il·lusió. Arribo amb la màxima il·lusió però amb els peus a terra.

"Treballarem molt amb les jugadores joves als entrenaments i esperem que progressin i aprenguin d'un equip de jugadores expertes"

Aquesta renovació dels equips amb esportistes de la base s'està aplicant de forma transversal al club, també a la secció masculina. Com planteges aquesta premissa de donar oportunitats a les més joves?

Estic totalment d'acord amb aquest plantejament esportiu. Els últims anys he estat al CP Congrés i allà treballava amb una línia similar i amb gent de la casa. Ara a Cerdanyola s'està treballant aquesta idea. Treballarem molt amb les jugadores joves als entrenaments i esperem que progressin i aprenguin d'un equip de jugadores expertes, veteranes i d'alt nivell.

T'estrenaràs com a entrenador europeu. Fa il·lusió?

Sí (riu). La competició ha estat una mica en l'aire fins a l'últim moment, però finalment han anunciat un format de competició que implica algun desplaçament que haurem de fer per Europa. Concretament ens ha tocat anar a Itàlia, a la pista de l'ASD Matera. La veritat és que fa gràcia perquè serà una experiència molt maca en una competició molt difícil que no admet errors. Serà complicat classificar-se per la Final 4, però ho intentarem i aquests partits els jugarem amb especial il·lusió.

"El físic i la defensa i trobo que poden ser dos dels nostres punts forts"

Al primer equip del CP Congrés que dirigies els últims anys veiem un hoquei on el físic i la defensa eren molt importants. Com veurem jugar al Cerdanyola de Dani Setién?

El Congrés tenia les cosetes que a mi més m'importen del joc, i aquí tornaran a ser similars. Parlaves del físic i la defensa i trobo que poden ser dos dels nostres punts forts. Als partits contra els grans equips de la lliga han demostrat ser un equip amb físic i ritme. Les cames els hi arribaven sempre quan semblava que no podien més. Lluiten fins al final. Mantindrem aquests signes d'identitat i segur que aportaré algunes variacions, com fan tots els entrenadors, i ens anirem adaptant a les necessitats de cada moment.

L'hoquei femení agafa dinàmiques d'esport professional, però sense ser-ho. Què en penses de la situació?

Hi ha una reivindicació molt gran des de l'hoquei femení i l'esport femení, i les comparteixo. L'hoquei és un esport minoritari i això comporta moltes dificultats. En tot el que sigui avançar en la direcció de la igualtat, hi serem.

En l'hoquei patins en general també es reivindica un impuls de l'esport, que a Catalunya és molt popular. S'acaben de donar les passes correctes per impulsar-lo?

Estic segur que s'intenta. Totes les persones implicades a nivell de clubs, federacions i administracions, tothom intenta fer les passes apropiades. Però l'objectiu és difícil. És cert que a Catalunya és un esport important i a l'estat és encara més minoritari. Crec que hi ha voluntat, però falta encertar-la i trobar recursos, que deu ser la part més difícil.

"D'èpoques anteriors recordo aquell seguiment i el pes que l'hoquei tenia a la ciutat. Evidentment, els èxits de la secció femenina ja estan donant un impuls molt gran perquè s'hi torna a parlar arreu"

Fem l'entrevista a Can Xarau. Quin és el millor record que tens de la teva etapa anterior al Cerdanyola Club d'Hoquei?

Tinc mil records. La pista antiga d'Enric Granados on vaig començar, les porteries de fusta que van canviar fa més de 20 temporades... Tinc moltíssims records. És el meu club, on vaig començar. Ara tot està molt diferent, però la llista de bons records de la meva infància aquí és interminable.

Imagino que recordes quan el Cerdanyola CH era un dels clubs més seguits de la ciutat i el pavelló s'omplia. Això ha canviat molt. Què hauria de significar l'hoquei per a Cerdanyola?

Perdre la categoria estatal amb el masculí i baixar esglaons en el món de l'hoquei va suposar un gran canvi. D'èpoques anteriors recordo aquell seguiment i el pes que l'hoquei tenia a la ciutat. Evidentment, els èxits de la secció femenina ja estan donant un impuls molt gran perquè s'hi torna a parlar arreu. També als mitjans. Jo ho noto i la gent pel carrer parla molt del femení. Si això vingués acompanyat del masculí aconseguint jugar a categoria estatal, seria un altre impuls molt important. També són importants les accions del dia a dia per crear un teixit de club, cuidant la base, fent molt de caliu, fent activitats i tenint el suport de l'Ajuntament. Tot això va sumant.

Per acabar, quin desig demanaries per a aquesta temporada?

Poder gaudir del dia a dia. No penso en resultats concrets o fases finals de competicions. Desitjo que vagi tot rodat, que l'equip funcioni, que creixi i poder gaudir de cada moment de la temporada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.