Derrota i pèrdua del lideratge del CB Cerdanyola en el derbi

El Club Bàsquet Cerdanyola ha perdut per 45-75 davant del CB Ripollet i baixa al segon lloc de la classificació de Copa Catalunya

El PEM Guiera ha presenciat aquest dissabte 20 de novembre el derbi i la lluita pel lideratge entre el CB Cerdanyola i el CB Ripollet, en la vuitena jornada de lliga en el grup 2 de Copa Catalunya Masculina. Els de Jordi Cornellà han caigut davant de l'equip veí per 45-75, sumant així la seva segona derrota i quedant a un punt per sota del CB Ripollet, actual líder amb 15 punts.

Domini del visitant

Els verds s'han avançat al marcador en pràcticament tot el primer parcial, amb un domini equilibrat. En el 8', el Ripollet ha remuntat arran de provocar més perill en l'atac i aprofitant fins a tres ocasions de llançaments lliures. En els últims minuts, el Sarda ha aconseguit una ratxa d'encerts, però sempre replicats pel rival.

El segon quart començava amb un 12-15, una diferència encara moderada. Una cistella de Cruz ha aconseguit aproximar l'electrònic a un punt del Ripollet, que no s'ha deixat intimidar i ha sabut mantenir l'avantatge, encertant en pràcticament cada atac. El Sarda ha desaprofitat un parell de llançaments lliures. Una contra ràpida i la cistella de Blanco i un triple de Genís han apujat els ànims als verds, tot i que les cistelles han continuat escassejant i el Ripollet ha seguit distanciant-se en el marcador. Ja en els últims minuts del segon parcial, la diferència ha arribat als 12 punts i la tensió a pista ha augmentat.

Derbi de bàsquet al PEM Guiera. FOTO: Nora Muñoz Otero

Punt sense retorn

A la represa, el Cerdanyola ha intentat reforçar la defensa, però el Ripollet ha continuat allunyant-se arran de diversos llançaments de tres punts encertats. Mentre la diferència superava ja els 15 punts, els de Jordi Cornellà no han trobat sort a cistella de cap de les maneres. A més, el temps d'atac del visitant ha estat superior. La mala ratxa dels verds ha fet arribar als 3/4 de partit amb un resultat de 30-50.

Ja en l'últim parcial, els rivals han començat encertant de triple i han mantingut la bona ratxa encertant en tots els atacs. Per contra, al Sarda li ha costat definir i no ha aconseguit escurçar la diferència de 20 punts. L'arbitratge, molt penalitzador amb els locals, ha provocat certa polèmica que ha regalat al Ripollet tres llançaments lliures per les queixes del Cerdanyola. Finalment, el CB Ripollet ha aconseguit una diferència de 30 punts amb una còmoda victòria per 45-75.

Pròxima trobada

Aquesta derrota posiciona al CB Cerdanyola en segon lloc a la classificació, amb 14 punts. La pròxima jornada els verds s'enfrontaran al Club Natació Terrassa el diumenge 28 de novembre a les 19.15 h com a equip visitant.