Gemma Solé: "La gran fortalesa que tindrem és el record de l’any passat"

Entrevista a la capitana del primer equip femení del CH Cerdanyola, Gemma Solé

El primer equip femení del Club Hoquei Cerdanyola va viure l’any passat una de les temporades més difícils que es recorden. Després de consumar el descens de categoria a l’última jornada i de la manera més cruel, el filial va aconseguir un ascens històric que permetia al club seguir un any més a l’OK Lliga. Una segona oportunitat que la capitana de l’equip i una de les jugadores més destacades de la categoria, la Gemma Solé, no vol desaprofitar en la que serà la seva setena temporada a Can Xarau.

 

Quins aprenentatges traieu de l’any passat per a no caure en els mateixos errors aquest any?

Ser més constants pel que fa als resultats. L’any passat teníem dues cares: tant podíem guanyar a les millors, com perdre contra els equips que a priori eren més assequibles. En aquest sentit, ens va faltar un punt de creure’ns-ho més. Érem un equip molt jove i amb jugadores que era el seu primer any a l’OK Lliga.  Jo crec que la pressió ens va poder i no vam estar a l’altura.

 

Com a capitana va ser difícil aixecar els ànims de l’equip en moments complicats?

Va ser molt complicat, perquè mai m’havia trobat en aquesta situació. El fet d’haver d’assumir el rol d’animar a les meves companyes, tot i que jo estava malament per dins, va ser tot un repte. Vaig intentar que tothom estigués bé, tot i la davallada del final de temporada.

"El fet d’haver d’assumir el rol d’animar a les meves companyes, tot i que jo estava malament per dins, va ser tot un repte"

 

Éreu un equip que no estava acostumat a viure aquest tipus de situacions. Us va sorprendre?

Veníem d’un equip amb jugadores assentades a la categoria i, de cop i volta, la Mariona i jo ens vam trobar amb un equip en construcció i amb molt futur per endavant, però que no estàvem al nivell. A més, personalment, em vaig lesionar i sentia la impotència de no poder ajudar a l’equip a la pista.

 

Ara que parles de la Mariona, creus que notareu la seva baixa a la porteria?

Estar clar. La Mariona era un pilar fonamental a l’equip, portava vuit temporades aquí. En tot cas, la portera que ve també ho fa molt bé i jo crec que amb confiança pot arribar a fer grans coses.

 

Creus que s’ha reforçat bé l’equip amb les noves incorporacions?

Sí. Crec que les noves incorporacions ens donaran l’aire fresc que necessitem. A més a més, les jugadores joves aquest any ja estan més rodades i tenen l’aprenentatge de l’any passat.

"Les jugadores joves aquest any ja estan més rodades i tenen l’aprenentatge de l’any passat"

 

La majoria dels fitxatges també són jugadores molt joves, excepte la Micaela Balmaceda, qui ja té una trajectòria important. Què creus que pot aportar la jugadora argentina?

Crec que ens pot aportar aquesta experiència que potser ens faltava. També ens ajudarà a desencallar partits, l’any passat vam pecar de jugar sempre al mateix i de no trobar solucions.

 

També hi ha hagut un canvi a la banqueta. El Marc Miranda, que l’any passat entrenava el Nacional Catalana. Imagino que us coneixeu bé...  

El Marc el conec des de fa molts anys. Crec que entrenar amb ell serà bastant diferent a com era amb l’Andi. Crec que ens pot aportar un punt extra en la gestió dels partits, cosa que ens va faltar l’any passat.

Gemma Solé en un partit del Cerdanyola Club d'Hoquei. FOTO: Isaac Navarra

Gemma Solé en un partit del Cerdanyola Club d'Hoquei. FOTO: Isaac Navarra

 

En algun moment et vas plantejar fer un canvi d’aires?

Sí. La veritat és que sí que m’ho vaig plantejar, sobretot després del descens. Vaig arribar a un punt que també necessitava nous reptes i canviar una mica d’aires.

 

I, llavors, quin ha sigut el motiu pel qual t’has quedat?

Tornar a recuperar la categoria. Tot i les ofertes que he tingut, al final Cerdanyola és casa meva i se m’hauria fet estrany marxar del club.

"Tot i les ofertes que he tingut, al final Cerdanyola és casa meva i se m’hauria fet estrany marxar del club"

 

Quin és l’objectiu principal d’aquesta temporada?

A part de la salvació, l’objectiu que ens marquem és apuntar cap als vuit primers equips i intentar entrar a la Copa de la Reina. Volem fer una bona temporada que ens permeti estar a mitja taula i no partir.

 

Queda lluny, doncs, poder lluitar pels títols?

De moment sí. Depenent de com avanci la temporada, ja ho veurem. Però crec que ara mateix hem de ser realistes amb el que tenim.

 

Quines creus que poden ser les vostres fortaleses per aconseguir els objectius?

La gran fortalesa que tindrem és el record de l’any passat. Sabem que no volem arribar a tornar a passar pel que vam passar. Llavors, lluitarem cada partit com si fos l’últim.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.