“El pregó serà una invitació a ballar i a fer ciutat”

En parlem amb Héctor Fornés l’Agrupació Cultural Sardanista

Aquest any, l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola tindrà l’honor de fer el pregó de la Festa Major del Roser de Maig, coincidint amb el 50è aniversari de l’Aplec de la Sardana. “Estem molt orgullosos de ser els pregoners, perquè la sardana forma part de la història i l'ànima de la ciutat”, expliquen des de l'entitat.

Per a l’Agrupació, donar el tret de sortida a la festa gran de Cerdanyola és “una manera de confirmar que la sardana és quelcom viu i ben arrelat al municipi”. El pregó, avancen, vol ser una invitació oberta a tothom: “Encara que no sàpigues ballar, vine i prova-ho. La sardana és una rotllana on tothom hi té lloc”.

La voluntat de l’entitat és seguir rejovenint el sardanisme amb activitats per a totes les edats, i aquest 50è aniversari ha estat una oportunitat per demostrar-ho. “Hem apostat per obrir la sardana a tothom i els resultats ens han emocionat”, afirmen.

Per als membres de l’Agrupació, la sardana representa molt més que un ball: “És cultura, història i identitat. És una manera de fer ciutat, de trobar-nos i d’avançar junts”. Un esperit que sens dubte es viurà amb força al pregó. En parlem amb Héctor Fornés l’Agrupació Cultural Sardanista:

Héctor Fornés, president de l'Agrupació Cultural Sardanista

Héctor Fornés, president de l'Agrupació Cultural Sardanista

 

Com us sentiu sabent que fareu el pregó l'any dels 50 anys de l'Aplec i què suposa per a vosaltres?
Estem molt orgullosos de ser els pregoners aquest any tan especial. La sardana forma part de la ciutat i ens encanta poder-la compartir en un moment tan significatiu com la Festa Major.

Què significa per a vosaltres donar el tret de sortida de la festa?
Per a nosaltres és una manera de reafirmar que la sardana és viva a Cerdanyola. Celebrar 50 anys d'aplecs és una fita important que volem compartir amb tothom.

Com voleu que sigui el pregó? Ens podeu avançar alguna cosa?
Volem que sigui una invitació oberta a ballar, encara que no en sàpigues! També serà un reconeixement a totes les persones que han mantingut viva la tradició durant aquests 50 anys.

S'està treballant per rejovenir el sardanisme?
Sí, hem organitzat tallers i activitats per a totes les edats. Aquest aniversari ha estat una oportunitat per acostar la sardana a tothom, i estem molt contents de la resposta.

Què representa la sardana per a Cerdanyola?
És un fet social, cultural i de reivindicació. Porta més de 100 anys arrelada a la ciutat i creiem que el pregó és una gran ocasió per reivindicar la seva força.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.