El bosc més romàntic de Cerdanyola

L'enginyer Leopoldo Gil Llopart va fer-lo construir pel seu tercer casament

 

 

 

 

El bosc de Can Catà és un dels indrets amb més encant de Cerdanyola del Vallès. No gaire lluny de l'ermita de Sant Iscle de les Feixes hi ha la casa pairal de Can Catà, una masia que data del segle XVIII. De tota la zona, l'indret més destacable és el bosc, que es pot visitar el primer i tercer diumenge de cada mes.

 

L'indret es va construir l'any 1912 per acollir les terceres noces de l'enginyer Leopoldo Gil Llopart. Les seves dues anteriors esposes havien mort en els parts dels seus fills. La boda va ser una cerimònia íntima, de manera que el petit espai era idoni. Es va habilitar un indret ombrívol on guardar frescos aliments i begudes, i el banquet es va celebrar al fons d'un dels dos camins del Bosc Gran de Can Catà.

 

Alzines, roures, castanyers i pins guarden un dels paratges més curiosos de Collserola. Gran part del seu encant és degut a les dues fonts: la Font Vella o de Moisès i la Font Nova. A la primera hi ha dos petits replans un a sobre de l'altre. Al de dalt hi ha una roda de molí que fa de taula, i al de baix hi trobem un mosaic de Moisès surant amb la cistella pel riu Nil.

 

Per arribar fins la Font Nova cal seguir un camí on hi ha un petit canal que desemboca a una bassa rodona. Prop de la font hi ha una llarga taula de pedra amb un banc a cada costat. Davant, s'alcen unes escales que no porten enlloc. Rere la font hi ha un petit túnel sense gaire profunditat.

 

L'associació Can Catà Natura, gestionada per un dels hereus de Leopoldo Gil Llopart, és qui té cura de l'espai. Durant el curs ofereixen activitats escolars per alumnes de primària i secundària. Fan itineraris i activitats pels camins del bosc i el jardí de la finca amb les que els nens poden aprendre les característiques de la vegetació mediterrània.