Activitats de benestar per a gent gran (II)

Article de l'arqueòloga i historiadora Mercè Adan

Seguim amb les descripcions d'activitats que poden ser realitzades per a tot tipus de persones però com la sensibilitat posada en la gent gran, ja que la seva pràctica afavoreix la cura i millora del quefer diari.

Avui parlem amb na Victoria Draper, monitora de Qi Gong

QI GONG

Historiadors i antropòlegs afirmen que el qi gong sorgeix en el període neolític, com a derivació de l'animisme (creença religiosa que atribueix a tots els éssers, una ànima o principi vital) i xamanisme.

A la Xina, el seu país d'origen, es considera teràpia curativa inclosa en el sistema públic sanitari així com un lleuger esport.

La seva divulgació de la mà del Dr. Liu Gui Zhen (de Hebei) que publicà en 1957 l'obra "Experiència clínica amb tractament Gi Gong", englobant diverses tècniques mil·lenàries de la Medecina Tradicional Xina (MTX) destinades a la salut i longevitat.

És una activitat física on les tècniques encadenades en rutines d'entrenament tenen el propòsit d'harmonitzar i equilibrar els òrgans interns, ossos i musculatura.

Integra el cos, mitjançant el moviment, la postura i la respiració fluida, suau i contínua a un ritme lent. La ment, en atenció continua, es deriva cap a l'interior del cos, focalitzant el moviment que realitzem, cercant el benestar físic, emocional i mental. Ment i cos formen una unitat. Una postura corporal correcta facilita un flux energètic harmònic, evitant o millorant bloquejos físics que poden derivar en diverses patologies òssies i musculars de la columna vertebral, espatlles, braços, mans, maluc, pelvis, cames, etc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.