Alimentació i al·lèrgia

 

 

Parlar d'al·lèrgies ens fa pensar en antihistamínics (cetirizina, loratadina...), en descongestius i en cas extrem en les vacunes.

 

Veritablement obviem el més essencial: la nostra pròpia protecció. Estem preparats per no tenir al·lèrgies? Tenim la porta tancada a tots els al·lèrgens (pol·len de plantes, àcars de la pols, etc.)? Com ens prevenim per sucumbir l'esbotzada que intentaran fer per entrar?

 

Si es topen davant d'una mucosa intestinal inflamada i esquinçada, i conseqüentment amb un sistema immune debilitat i amb poca tolerància, guanyaran la partida i les nostres defenses claudicaran i es ficarà de manifest tot el ventall de símptomes tan usuals com són rinorrea, picor d'ulls, nas tapat o ofec que limiten molt la nostra activitat diària.

 

I què podem fer doncs? Cal fer una bona neteja al fetge per descongestionar-lo i també tenir cura de l'intestí, on trobem l'origen de molts dels nostres problemes. Cal desinflamar i sembrar-hi bona llavor. Parlem de preprobiòtics, de glutamina, d'omega 3... I també de començar a menjar més amb el cap que amb els ulls. Una alimentació saludable ens nodrirà i ens afavorirà en aquest objectiu i en canvi, atipar-nos amb aliments processats serà l'inici dels nostres mals. Si ingerim productes que actuen com a disparadors intestinals, tindrem foc a l'intestí i de retruc al sistema immune.

 

Potser hauríem d'inculcar uns hàbits més saludables i conèixer altres aliments vegetals ... Per exemple, per què no arriscar-nos amb la batata en lloc de tanta patata, uns xips de yuca, unes torradetes de plàtan mascle... o fer uns espaguetis de carabassó en lloc dels que consumim de cereals amb una picadeta d'all i julivert i gambetes, o una xirivia al forn, o advocat... Per què no oblidar-nos també de tants làctics? Què tal un iogurt fet amb oli de coco? Potser amb uns petits canvis culinaris podríem fer un gran què al nostre cos. Encara que us pugui semblar que estem a "Matrix", tot és més senzill del que a priori sembla. Us hi atreviu?