Cerdanyola ha d'abaixar els impostos locals, en especial l'IBI, l'ICIO i l’IAE

Opinió de la portaveu del Partido Popular de Cerdanyola: Anabel Plans

Tancant l'any 2022, sabem que va ser l'any de més recaptació fiscal per a totes les administracions públiques. Els autònoms han patit, el 31 de gener, una pujada mitjana de 70 €, el què equival a 840 € anuals. O ho repercuteixen en la seva feina, o ho han de treure del seu benefici, la qual cosa significa que, de les dues formes, deixen d'estalviar i consumir i, per tant, deixen d'activar l'economia.

Els autònoms són centenars de milers de persones que alguns personatges polítics han trinxat i faltat al respecte sense pensar-ho, han decidit pujar els impostis un 8,6% independentment de la seva situació.

Els autònoms són aquells herois anònims que contribueixen que el sistema tiri endavant. Són aquells fusters, ferrers, fontaners, transportistes, comerciants o propietaris d'un negoci d'hostaleria, un taller o un centre d'estètica. En definitiva, autèntics herois que s'aixequen molt d'hora per aixecar la persiana del seu negoci, que a final de mes han de pagar impostos, sous, cotitzacions i no es poden permetre el luxe de fallar. Si ho fan, els seus treballadors no cobren i els proveïdors, tampoc.

Cerdanyola té asfixiats els seus ciutadans i els seus autònoms. Tenim TRES impostos que podrien ajudar a millorar la seva economia, com són
l'IBI, l'ICIO i l'IAE.

Per una fiscalitat justa, hauríem de baixar-los al mínim legal, almenys fins que la situació econòmica millori o Cerdanyola estigui impecable, amb tots els carrers en bon estat, amb una administració pública que no es demori 7 mesos en respondre qualsevol tràmit i amb una ciutat cuidada, neta, bonica i de doni bon servei.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.