Destriant el mite de la realitat

Crítica teatral dels cerdanyolencs Mag Igor (mag i humorista) i Víctor Cortada (community manager)

El primer famós explorador o el primer genocida de la història? Creador de l’arquetip de masculinitat dominant o d’una simplista i burda creença? A través de l’obra Buffalo Bill a Barcelona, l’espectador desmitificarà la figura del caçador de búfals nord-americà.

L’obra escrita per Ramón Madaula i dirigida per Mònica Bofill ens trasllada al somni de la Raquel Sans, presentadora del telenotícies de TV3, en el qual conversa amb el creador del circ Wild West Show, quan aquest visita de manera frustrada Barcelona l’any 1889. A través d’una fotografia en què apareixen la seva besàvia i Buffalo Bill, la protagonista iniciarà un viatge oníric on tenint cara a cara al nord-americà la comunicadora posarà en qüestió el mite del cowboy; interpretat pel mateix Madaula.

En aquesta conversa ficcionada els personatges experimentaran un procés catàrtic; el caçador de búfals s’adonarà que el seu fracàs a la capital catalana és degut al disbarat que suposa el mite que encarna; la comunicadora es plantejarà si darrere la foto de la seva besàvia amb Buffalo Bill i la dedicatòria, s’hi amaga algun secret més.

Gràcies a la periodista podrem esbrinar qui era en realitat Buffalo Bill, ja que a mesura que avança l’obra s'anirà furgant en el seu passat i la magnitud dels seus actes, i això ens permetrà adonar-nos que no tot allò que es proclama en els mites és exemplar. I és que, per no cometre errors del passat, de tant en tant hem de vagar per les històries d’antany i qüestionar-les.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació