Duel interpretatiu a l’Ateneu

L’OCC i la JOC protagonitzaran un diàleg musical diumenge vinent en el marc del Concert de Tardor

Tres obres, tres, són les programades per l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola (OCC) per al Concert de Tardor d’enguany. Una audició en què els solistes seran els habituals de la formació i els altres instrumentistes els aportarà la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC).

Continua l’OCC programant obres de Beethoven –el mestre de Bonn és una mina- després de l’homenatge retut la temporada passada, quan es commemorava el 250 aniversari del seu naixement. En aquesta ocasió es tracta del Concert número 3 per a piano i orquestra –dues flautes, dos oboès, dos clarinets, dues trompetes i dos timbals-, Op. 37,  en Do menor i tres moviments –allegro con brio, largo i un rondo acabat en presto-; i la Romança per a violí i orquestra –flauta, dos oboès, dos fagots, dues trompes i cordes-, Op. 50, publicada l’any 1805.

04336c41 0771 4bc1 aa57 7b54c3aef673 16 9 aspect ratio default 1012119

Beethoven

 

 

Beethoven, que era un pianista excepcional, va actuar com a solista en l’estrena dels concert per a piano el 5 d’abril de 1803, a Viena, i va tocar la major part de la partitura de memòria. No ho farà així, segurament, Catherine Ordronneau, la pianista habitual de l’OCC i la solista diumenge vinent a l’Ateneu. Pel que fa a la Romança, el solista serà, òbviament, Kai Gleusteen. I, com ja s’ha dit, els músics en ambdues peces seran membres de la JOC.

Nacionalisme noruec

No només de Beethoven –per inacabable que sembli- pot viure el repertori de l’OCC, i Gleusteen ha programat per a aquest concert les Dues melodies –‘Melodia noruega’ i ‘La primera trobada’-, Op. 53, del compositor noruec Edward Grieg. Grieg, qualificat per Hans von Bulow com “el Chopin del Nord”, és el màxim exponent del nacionalisme musical escandinau de la segona meitat del segle XIX i el primer que va causar un impacte en el públic europeu del seu temps. Una bona oportunitat, sens dubte, per escoltar els joves músics de la JOC, que interpretaran aquesta peça sols i amb el seu director, Borja Mascaró, al capdavant. No s’ho perdin!

FOTO EWARD GRIEG (1)

EWARD GRIEG