El Calci, el pensem en 'blanc' o en 'verd'?

 


Acostumem a recordar-nos del Calci quan parlem d'osteoporosi, creixement, salut dental, artritis,....i també ho hauríem de fer quan ens referim a salut cardiovascular, reproducció, obesitat... Realment som bastant conscients de la rellevància del calci en la salut.

 


Avui doncs, volem parlar d'aquest gran mineral. Per què? Doncs perquè sembla que pensar en el calci ens fa pensar en "Blanc": la llet, formatges, iogurts, mantega, ... Però, i les persones intolerants a la lactosa o les que no puguin o vulguin prendre làctics o derivats, com poden aconseguir la seva ració diària d´aquest mineral?

 

com poden aconseguir la seva ració diària d´aquest mineral?

 

En aquests casos també hi ha opcions. És hora de descobrir alternatives més enllà dels làctics i de pensar també en "Verd". Cal saber-ho i difondre-ho perquè són molt saludables i en alguns casos són aliments que tenen inclús més quantitat de Calci que la pròpia llet. No obstant això, quasi ni en parlem. Hem d'associar una bona ingesta de verdures de fulla verda fosca amb el calci: el bròcoli, els espinacs, la col, les endívies, bledes, o el nap. També amb hortalisses com el carabassó, les mongetes verdes, ... Són excel·lents i a part contenen un gran complex vitamínic, de fibra i de fitonutrients.

 

 

A més amb l'avantatge de ser un calci molt més absorbible. També el trobem a les llets vegetals de soja, ametlla o arròs.... i en complements alimentaris de planta fresca a base d'ortiga....
Un pas més enllà.... Sols anomenar algun peix com sardines, salmó, marisc, fruits secs com les ametlles, els llegums, llavors mòltes de sèsam, .... ah....i per als més naturistes.... Un plus de Verd: les algues. Pensa en altres colors. Surt del Blanc! Les alternatives i les combinacions alimentàries ens ofereixen tot un ventall de possibilitats. Recordem-les i fiquem-les en ús. Si voleu saber-ne més, us ajudarem a fer receptes fàcils i molt saludables. Us esperem a la farmàcia!