Filar Prim

Secció 'Des d’un òcul molt personal', per Joan Bril·li

Cal partir de la idea que els ciutadans de Cerdanyola, han d'estar ben informats i se'ls hi ha d'explicar, el que pretén un marc estratègic i un marc operatiu municipal anomenat Projecte Actuació Municipal -PAM- a realitzar fins al pròxim 2023. Els blocs en els quals ha estat estructurat, en fa referència la pàgina web de la Institució, per cert , conselleria - amb tots els respectes pel gabinet de comunicació - tinguessin en compte els 10 principis de Jakob Nielsen - considerat el pare de la usabilitat -. No ha estat gens fàcil, cercar informació.

Tampoc ha estat àgil, ni senzill, ni possible poder contactar amb les persones adients de l'Ajuntament, per obtenir informació sobre el PAM i els seus objectius sobre el Medi Ambient. El vaig llegir, i el considero, un pla amb poc impacte, poc ambiciós i amb olor electoralista. I també volia saber, les funcions i objectius del Consell Municipal de Medi Ambient, que es convoca poc i que és molt més ambiciós que el mateix PAM, ja que des del passat any 2000, ja dissenyaven el futur.

El sistema comunicatiu de l'ajuntament de Cerdanyola, fila molt prim, ja que la seva funció de filtre, per arribar a les regidories la fa excel·lentment bé, tant que eludeixen a la premsa amb un simple correu electrònic, després de parlar amb secretaries, tècnics... crec que aquestes maneres no enforteixen prou la informació de proximitat. Les habilitats comunicatives poden ser útils pels polítics, no cal eludir responsabilitats. Des del meu òcul - amb molta llum – dono suport a la petició de l'escrit publicat la setmana passada "Tinc les reines a casa". Pel bé de la biodiversitat i dels veïns afectats, alguna Institució hauria de moure fitxa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.