Músics Confinats

Article d'opinió de Danny Romero

Cerdanyola ha estat sempre una pedrera inesgotable de músics i bandes. Així mateix, irònicament, Cerdanyola ha deixat morir gradualment durant les dues últimes dècades quasi tots els escenaris locals. Recordo unes èpoques d’esplendor on es podia gaudir de la música en directe de forma constant: El Último Tren, El Blues, El Mundo Canibal i El Casal de Joves. Més recentment; La Tía Felipa, El Circus, La Petanca i L’Odd Var. Ara ja no. Tot això ja forma part del passat, sigui perquè han hagut de tancar o bé perquè l’ajuntament no valora ni facilita la seva supervivència ofegant els locals amb restriccions i lleis absurdes, en quant la Cultura hauria de ser un dels pilars de la nostra comunitat. Ara només queden els reductes de l’Irish 1916, el Vinilo, La Sala Acme i La Piscina de Montflorit, on poder escoltar de tant en tant música en directe.

Sempre he mantingut la teoria que, sigui amb el govern que sigui, Cerdanyola s’ha de convertir en una ciutat dormitori del cinturó de Barcelona, i una forma d’aconseguir això és aniquilant tota possibilitat d’oci i d’ofertes culturals. Tot i això, de forma estoica, Cerdanyola continua tenint músics per parar un carro i bona mostra d’això ho vàrem poder demostrar recentment dins del programa de Cerdanyola Ràdio, Autocine, on el seu director Albert Pueyo, va tenir la idea que músics locals, des del seu confinament, parlessin dels seus projectes i mostressin una cançó seva. L’Albert va comptar amb mi per l’ocasió, i després vàrem decidir que podríem repetir l’experiència, ja que vaig pensar que al poble hi havia molts més músics i bandes. Així doncs, vàrem organitzar entre els dos el segon programa de Músics Confinats, deixant la porta oberta a repetir el concepte.

A continuació us nomenaré tots els músics que van participar en els dos episodis perquè us feu una idea del poder musical local. Programa del dia 14 d’abril: Demetrios, Andrés Paniagua, Palacio Malsoñar, Carlos Strat, Estupidos Estupendos, Dani Fuertes, Jonah & Foxholes, Jordi Heras del segell Hamfuggi, La Santa Espina, The Cools, els rapers Krossys i David Barbieri i els Ho Chi Minh. Programa del 28 d’abril: els Etérea de David Giménez, Lander Besa i Rocio Angué dels Delay Baby, Dani Roto & Hobos, Xavi Rizzo de Birng it to me i l’Open Mic del Irish 1016, Danny & his Ukelele, els Lemonize i les Kokovoko, produïts per Raúl Costafreda de l’estudi La Fundicion Sonora, l’arpista internacional Josep Maria Ribelles, el tàndem Sergi Toa i David Gámez, els rapers Kai i Jake i les cantautores Ariadna Roquer i Lia Sampai. Podeu tornar a escoltar els dos capítols de Músics Confinats al web de Cerdanyola Ràdio o al Youtube al link, Autocine: Músicos en Cuarentena 1 i 2.

Aloha.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.