No ens enganyem, sabíem que el cine tancaria

 

 

Els cerdanyolencs hem vist les orelles al llop. Però ara ja és tard. Feia setmanes que se'n sentien rumors, però no es va confirmar fins a principis d'estiu: el cinema El Punt anirà a terra. I de cop, tot són plors. Per pura nostàlgia, tornem a recordar aquell gran edifici blau on feia temps que no anàvem i demanem, perdó, exigim revertir la venda a la constructora que hi farà blocs de pisos.

 

Ara corren recollides de signatures online i, de nou, hi anem a veure alguna pel·lícula com féiem abans. Alguna, tampoc no ens passéssim. Alhora, no falta la mirada recelosa i el comentari enverinat cap al govern municipal. 'Doncs que el compri l'ajuntament', demana algú. Sí home, sí. Segur que la millor idea per a un pressupost públic és comprar un negoci en retrocés.

 

No ens enganyem, era una cosa que havia de passar. A Cerdanyola no som especials, fa anys que els cinemes van tancant i l'oferta es redueix a les sales dels centres comercials, espais d'oci desnaturalitzats. I tampoc no les tinc totes que, amb el temps, no tanquin també aquests darrers reductes.

 

Potser és que no som prou conscients del canvi en l'audiovisual que ve. Tal com assenyala The Economist, només el 2018 Netflix es gastarà entre 12.000 i 13.000 milions de dòlars en noves produccions, molt per sobre del que invertirà cap altre estudi. Això representarà l'estrena de 82 films en tot l'any, a molta distància dels 23 que estrenarà Warner Brothers, l'estudi més gran de Hollywood.

 

Què hi voleu fer contra això? Pot semblar tràgic, però tot el que ens queda és aprofitar el temps abans del tancament l'any 2020. I després, gaudir de l'espai d'oci i cultura previst en el nou planejament urbà per a la zona.