Des d'un Òcul molt personal

Article d'opinió del periodista Joan Bril·li

A partir d'avui, estaré a les vostres mans amb el "Tot Cerdanyola" com articulista. Gràcies a la direcció d'aquest gratuït, se'm dona l'oportunitat de fer-vos arribar les meves opinions de tot allò que un creu que pot ser d'interès. Opinions sobre temes d'actualitat, tot des d'un òcul - molta llum - molt personal.

Garrotxí de naixement i cerdanyolenc d'adopció, la meva feina ha estat - la que considero - la millor feina del món, perquè és explicar, divulgar i comunicar des de diferents mitjans - comunicador de ràdio, premsa escrita i digital -.

Hi ha un tema que em preocupa molt i lluito constantment - a través d'un bloc - perquè la gent es conscienciï d'un problema greu com és l'Emergència Climàtica i les seves derivades.

No tot s'acaba amb el maleït CO2, ni amb els plàstics, ni els microplàstics, el desglaçament dels pols, el malbaratament de la natura, la desforestació, l'escalfament global, la biodiversitat, el famós Acord de París, la celebració de les Cop 25, 26 - properament a Glasgow -... hi ha quelcom més que ens ha de preocupar al ciutadà de peu.

Fan prou les nostres institucions sobre el clima, sobre el medi ambient? I quina és la nostra actitud, ens preocupa, ens impliquem?

Cerdanyola és una ciutat molt sensible amb temes com els abocadors i l'amiant. Em consta que sobre l'amiant - que s'ha emportat moltes vides- existeix un acord per encetar una campanya que valorarà quin és el grau de contaminació dels edificis públics i privats, la creació d'una taula que debatrà aquest gran problema, s'està treballant sobre la qualitat de l'aire, el desenvolupament d'un mapa acústic, etc.

De tot això i més, en parlaré properament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.