Soc nascut a Cerdanyola i he viscut a Cerdanyola, Sant Cugat i Bellaterra en la mateixa proporció de temps.
Com ja sabeu, Bellaterra porta cinc anys lluitant als tribunals perquè l’Ajuntament de Cerdanyola, en un clar intent de dilatar al màxim aquest procés, s'ha negat a enviar la Memòria que la Comissió de Veïns Bellaterra és Sant Cugat va preparar perquè es lliurés a la Generalitat, d’acord amb una llei de la mateixa Generalitat del 2007. L’objectiu de tot això es l’annexió de Bellaterra a Sant Cugat. Per dues vegades, el Jutge ens ha donat la raó.
Son molts els motius que mouen aquesta iniciativa. El principal no es l’econòmic, encara que Bellaterra rep només un 50% dels impostos recaptats i cap inversió en els últims 25 anys. La falta de mobilitat, ja que no ens comunica el tren; les infraestructures, perquè Bellaterra està separada de Cerdanyola per dues autopistes, la via del tren i la UAB; els motius històrics, fins a 4 vegades Bellaterra ha demanat un reconeixement a la seva singularitat; els polítics, quan l’any 2017 l’Ajuntament de Cerdanyola va trencar relacions institucionals amb l’EMD de Bellaterra, o quan el mateix Ajuntament reconeix la desconnexió històrica entre les dues poblacions en el seu Pla Estratègic del 2019; i la més important, la desconnexió social, conseqüència de tot l’anterior. Un estudi d’hàbits de consum revela que els bellaterrencs s’identifiquen i consumeixen més a Sant Cugat (60%) que a Cerdanyola (9%).
Un 61% dels bellaterrencs vàrem signar davant la Secretaria de l’EMD per l’annexió a Sant Cugat, recolzats per la llei que així ho recull. Cap partit de Cerdanyola ho accepta ni reconeix aquesta llei.
Tenim dret a decidir els bellaterrencs?
Poden uns partits polítics anar en contra d’un acte democràtic i legal de tot un poble?
Una vegada més, la resposta la donarà un jutge.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.