OPINIÓ - Toni Morral: 'La Cerdanyola que ha de venir'

Article de Toni Morral

Com serà la Cerdanyola dels propers anys ?, quins canvis es veuen a venir que modificaran substancialment la ciutat que avui coneixem ?

No sempre els municipis es veuen sotmesos a canvis profunds que modifiquen substancialment la seva realitat. Cerdanyola es troba davant d’un d’aquests moments de la seva història. Cal ser-ne conscients i preparar a la ciutat per gestionar aquest moment, que exigeix mirada estratègica, ambició de ciutat, capacitat tècnica i influència política. Esperem que l’Ajuntament avui disposi d’aquests requisits.

La privilegiada ubicació geogràfica del municipi, l’equilibri entre espais verds i espais urbans, la UAB i el seu parc de recerca, el Sincrotró, el Parc de l’Alba i el Parc Tecnològic, la zona industrial la Clota, ... Fan del municipi un pol d’atracció de primer ordre pel que fa a l’activitat econòmica vinculada al coneixement, a la ciència i a la innovació. Economia d’’avantguarda d’aquest segle XXI. 

El creixement urbà previst amb la construcció de prop de 4000 habitatges i els equipaments que l’acompanyen situaran a Cerdanyola amb un creixement demogràfic espectacular, previsiblement de gent jove. Situant a la ciutat a prop dels 80.000 habitants, sinó més. 

Els reptes que això suposa en aquests moments són majúsculs. Al creixement demogràfic hi hem de sumar la població que vindrà a la nostra ciutat a treballar i/o a estudiar incrementant la mobilitat obligada, la necessitat de nous equipaments, la planificació pel que fa als temes vinculats a la relació amb la ciutat existent en convivència, cohesió, identitat i serveis.  

La Cerdanyola que tenim al davant pot ser una de les millors ciutats per viure-hi de l’Area Metropolitana, però en bona part dependrà de la gestió que es faci d’aquest inevitable creixement.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.