Us heu preguntat mai perquè no funcionen les dietes?

Article d'opinió de la farmacèutica, Núria Novell

Primer i molt important és no fer cas de gent propera. Tot això crea molta confusió i moltes expectatives sovint frustrades. Tampoc de mitjans de comunicació poc verídics. Donem massa consells gratuïtament i amb bona intenció però sense ser professionals. No són una ximpleria, el sobrepès i l'obesitat, i faríem bé de mesurar les nostres paraules si no tenim la formació adient.

En Dietètica i Nutrició tot ha canviat molt. Tenim en compte quines patologies té aquella persona? Els seus antecedents familiars, particularitats personals, o els riscs que potser té de desenvolupar colesterol, sucre, risc cardiovascular... I és que hem de saber que un consell de tota la vida ara pot esdevenir contraproduent i conduir a problemes metabòlics posteriors.

Diuen... Diuen que l'ou no és aconsellable si es té colesterol, què cal deixar de menjar greixos si volem perdre pes, que cal comptar calories, que hem de fer 5 àpats al dia... De veritat? Què no fem bé? Com redreçar tot això?

Potser millor prioritzem nutrients, hàbits alimentaris i comencem per la família i l'escola... Potser millor escoltar la persona, veure el moment emocional d'aquesta i la relació directa que pot tenir amb la nutrició, com passa amb el cervell i la microbiota.
Desterrem el mite que una dieta té un començament i un final. No parlem de dietes, si us plau. Parlem d'hàbits correctes. La resta, sobra. Si no ho fem així, tornem a agafar pes, ens angoixem, ens deprimim... És un cercle que no acaba mai. Canviem de dieta i  al final ens cansem i ho deixem córrer. Aquesta és la dinàmica que volem?

A la farmàcia us convidem a desvetllar tots aquests enigmes. Us podem ajudar, personalitzar solucions i acompanyar-vos durant tot el procés de canvi. Us hi esperem!
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.