Trànsits: Narratives visuals

Tots necessitem records per saber qui som. Feia temps que no venia al meu poble, baixo del tren, m'entristeix veure que ja no hi ha cinema, mogut per la nostàlgia segueixo la renglera de taxis per la Primavera, abans del pont, l'olor de la xurreria de Los Hermanos Romero, oberta l'any 1980, em transporta a l'època que, en acabar de festa, tothom acabava allà just al alba.

Xurreria Los Hermanos Romero. FOTO: Carme Monclús Rubio

Xurreria Los Hermanos Romero. FOTO: Carme Monclús Rubio

 

Més amunt està la barberia de Los Hermanos Luna, penso que allò que és bo mai canvia, tallen cabells des de l'any 1967. Pujant per Sant Iscle m'adono com ha canviat la societat, molt multicultural, però trobo a faltar més arbres. Arribo a la plaça de l'església, tot sembla més modern, però en el fons tot continua igual.

Barberia Hermanos Luna. FOTO: Carme Munclús Rubio

Barberia Hermanos Luna. FOTO: Carme Munclús Rubio

 

Per la Sant Martí em creuo amb gent que ja no em reconeix, els vitralls del MAC són preciosos, em sorprèn la remodelació de la Torre Vermella. Ja en la Sant Ramon m'aturo a saludar a l'Enriqueta de la merceria de can Joanic, que em rep sortint darrere la cortina de casa seva, recordo quan acompanyava la meva àvia a comprar fil de ganxet, jo tindria uns cinc anys i l´Enriqueta ja en porta allà més de 80.

Merceria Can Joanic. FOTO: Carme Monclús Rubio

Merceria Can Joanic. FOTO: Carme Monclús Rubio

 

Després passo pel celler de Can Costa, m'encanta l'olor a bota, allà la Raquel m'omple una ampolla de vermut casolà mentre em diu que ja són la tercera generació d'ençà que van obrir la bodega l'any 1946. Penso que tenim sort de mantenir aquests comerços tan emblemàtics, espero que no perdem els nostres valors de poble d'abans, quan tot era més senzill i proper.

Celler Can Costa. FOTO: Carme Monclús Rubio

Celler Can Costa. FOTO: Carme Monclús Rubio

 

Aquesta és una secció bimensual de Danny Romero Mas i Carme Monclús Rubioque podeu trobar al TOT Cerdanyola.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.