Ingredients per 4 racions
- 1 bossa de brots d'enciam
- 30 g de pernil ibèric
- 1 poma
- 5 g de sal Maldon
- oli d'oliva verge extra
- 4 boles de sorbet de mojito
Per a la salsa de iogurt grec:
- 2 iogurts grecs de 125 g
- llimona
- 5 fulles de menta
- 1 culleradeta de mostassa en gra
- sal
- oli d'oliva verge extra
Per a la tallarina de menta:
- 2 boles de sorbet de menta
- 2 fulles de gelatina
Per a l'espagueti de mojito:
- 2 boles de sorbet de mojito
- 5 g d'agar-agar
Per a les favetes:
- 200 g de favetes pelades (1 kg amb pela)
- 1 l d'aigua
- 1 cullerada de sal
- 1 branques de menta fresca
Preparació
- Per a les favetes: poseu l'aigua a bullir amb una branca de menta fresca i una culleradeta de sal.
- Quan bulli, afegiu-hi les favetes, fins que estiguin grenyals (al dente), i refredeu-les amb aigua i gel.
- Per a l'espagueti de mojito: en un cassó, poseu a escalfar dues boles de sorbet de mojito. Quan sigui calent, afegiu-hi l'agar-agar i barregeu-ho.
- Amb una xeringa, ompliu un tub de silicona d'1 m de llarg amb el sorbet, encara calent.
- Poseu el tub amb el sorbet en un recipient fred i deixeu-lo refredar 15 min.
- Un cop fred, premeu la xeringa per obtenir un espagueti de mojito.
- Per a la gelatina de tallarina de menta: poseu a escalfar el sorbet de menta i afegiu-hi les 2 fulles de gelatina, prèviament hidratades en aigua freda.
- En una safata plana, estireu la gelatina i deixeu-la refredar unes 3 h, a la nevera.
- Talleu-la amb un ganivet, a làmines molt fines, per obtenir la tallarina.
- Per a la salsa de iogurt: barregeu el iogurt grec amb el suc de mitja llimona, una mica de pela de llimona ratllada, la menta, la mostassa en gra, sal i oli.
- Al fons del plat, formeu un cercle amb la salsa de iogurt, i a sobre poseu-hi les favetes, escorregudes i amanides amb oli.
- Talleu una part de la poma a dauets i col·loqueu-los a sobre de les favetes.
- Talleu el pernil en juliana molt fina i escampeu-lo sobre les favetes i la poma.
- Poseu una bola de sorbet de mojito en un costat del plat.
- Col·loqueu l'espagueti de mojito i la tallarina de menta de manera delicada, i els brots d'enciam i sal de Maldon.