Amanida de pasta amb olives, pesto d'alfàbrega i ricotta

-

 

Ingredients per 4 racions

  • 300 g de pasta curta
  • 150 g d'olives mortes d'Aragó
  • tomàquets
  • 1 manat d'alfàbrega (o ruca)
  • 100 g de parmesà ratllat
  • 1 gra d'all
  • 100 g de pinyons
  • 200 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 100 g de ricotta seca
  • sal
  • pebre negre

 

Preparació

  1. Bulliu la pasta segons la informació del fabricant. Refresqueu-la sota un raig d'aigua freda i escorreu-la bé. Tireu-hi un raig d'oli d'oliva i reserveu-la. 
  2. Renteu i eixugueu l'alfàbrega, i poseu-la en un got mesclador amb el parmesà, l'all, els pinyons i una mica d'oli d'oliva. Tritureu-ho amb un túrmix i afegiu-hi oli, en funció de la textura desitjada del pesto. Poseu-ho al punt de sal i pebre. 
  3. Barregeu la pasta amb el pesto i amb les olives, desossades i trossejades. 
  4. Renteu i assequeu els tomaquets. Talleu-los a trossos i afegiu-los a la pasta. 
  5. Ratlleu la ricotta seca i escampeu-la per sobre la pasta.