Arròs Basmati i arròs salvatge fred amb pèsols, menta i rave

-

 

Ingredients per 4 racions

  • 200 g d'arròs basmati 

  • 100 g d'arròs salvatge 

  • 200 g de pèsols frescos (esbajocats) 

  • 120 g de raves 

  • ½ porro 

  • 1 ceba de Figueres

  • 2 tomàquets  madurs 

  • sal 

  • pebre negre 

  • el suc de 2 llimones 

  • oli d'oliva verge extra 

  • unes branques de menta fresca 

 

Preparació

  1. Feu coure per separat l'arròs basmati i l'arròs salvatge, en aigua salada abundant, segons la informació del fabricant. Coleu-lo i refresqueu-lo sota l'aigua de l'aixeta.
  2. Escaldeu els pèsols en aigua salada, uns 30 s, i poseu-los en aigua gelada. 
  3. Peleu i elimineu les llavors dels tomàquets i talleu-los a daus.
  4. Peleu la ceba i piqueu-la.
  5. Netegeu el porro i piqueu-lo finalment. 
  6. Renteu els raves i talleu-los molt fins, amb una mandolina. 
  7. Barregeu els arrossos amb els pèsols, la ceba, el porro i el tomàquet, triturat. 
  8. Salpebreu-lo i amaniu-ho amb el suc de llimona i l'oli d'oliva. Afegiu-hi les raves i unes fulletes de menta fresca.