Gaspatxo suau de tomàquet i maduixots amb llagostins

-

 

Dificultat: fàcil

Persones: 10

Temps: 15 minuts

 

Ingredients

  • 1 quilo de tomàquets
  • 300 g de maduixots
  • 1/4 de litre d'aigua mineral
  • 2 dl d'oli d'oliva verge extra de la varietat arbequina
  • 50 ml de vinagre de vi blanc
  • sal
  • 10 llagostins
  • sal, una fulla de llorer petita i una branca de farigola per coure els llagostins (obvieu-ho si els compreu ja cuits)

Elaboració:

  1. Escaldem els tomàquets (que prèviament els hi haurem fet un tall en creu a la base) amb aigua bullent, els refredem en aigua freda i glaçons, els pelem, els trossegem en trossos grans i els posem en un recipient alt  i estret. Reservem un dels tomàquets pelats que farem a dauets petits per després muntar el plat.
  2. Netegem els maduixots i els hi traiem el peduncle. Els trossegem per la meitat i els afegim al recipient amb els tomàquets. Reservem un parell de maduixots per decorar que laminarem i un parell més per fer a dauets.
  3. Afegim al recipient l'aigua, l'oli, el vinagre de vi blanc i un pols de sal i ho triturem amb el túrmix fins aconseguir una sopa ben emulsionada. Ho passem pel colador xinès, rectifiquem de sal i ho refredem unes hores a la nevera.
  4. Per coure els llagostins (obviar-ho si ja els heu comprat cuits): Posar una olla amb aigua a bullir amb un pols de sal, una fulla petita de llorer i una branca de farigola. Quan arrenqui el bull hi posem els llagostins i els deixem coure 2 minuts. Els refredem en aigua freda, els pelem i en fem unes rodelles d'un centímetre de gruix.
  5. A l'hora de servir, posem uns dauets de tomàquet, maduixots i els llagostins al fons de cada gotet a mode d'entrebancs. Agafem les làmines de maduixa (que tindran forma de cor) i les enfilem amb compte pel cantell del got. Podem servir la sopa en gerretes individuals, o una de gran, i que cadascú se serveixi al moment i al seu gust.
  6. A gaudir del gaspatxo!