Orada amb picada vermella

La recepta de la setmana del TOT

 

Ingredients per 4 racions

  • 250 g de patata
  • 2 orades petites i netes per dins
  • 1/2 got de vi blanc
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 pebrot vermell
  • 6 branques de porradell
  • 2 cullerades de julivert picat
  • sal
  • pebre negre
  • oli d'oliva verge extra

 

Preparació

  1. Poseu les patates en un cassó amb aigua i feu-les coure 10 min, a partir de l'ebullició. Retireu-les, deixeu-les refredar una mica i talleu-les a làmines fines.

  2. Escalfeu el forn a 180 ºC.

  3. Prepareu una safata de forn folrada amb paper de forn. Col·loqueu-hi les rodanxes de patata, fent un llit, salpebreu-les i, al damunt, col·loqueu-hi les orades. Feu-los un tall a la superfície, salpebreu-les i aboqueu-hi per damunt la barreja del vi i l'oli d'oliva. Poseu-ho al forn 15 min.

  4. Mentrestant, talleu el pebrot a dauets molt petits i salteu-los en una paella amb el porradell i el julivert picats, sal i pebre. Ha de quedar daurat.

  5. Retireu el peix del forn i distribuïu-hi per damunt la picada vermella; torneu la safata al forn 5-6 min més.

  6. Serviu les orades amb les rodanxes de patata.