Recepta per la tradicional coca de Sant Joan

 

Coca de Sant Joan
Coca de Sant Joan | Cedida

 

 

La coca de Sant Joan és una de les postres més populars a Catalunya que es menja durant la Nit de Sant Joan a les revetlles, juntament amb vi dolç o ranci. Pot ser de classes diferents: confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fruita confitada.

 

Aprenem a preparar-la.

 

INGREDIENTS

 

  • 250 grams de farina de força
  • 200 grams de fruites confitades
  • 75 grams de llet
  • 55 grams de mantega tova
  • 55 grams de sucre
  • 25 grams de pinyons
  • 20 grams de llevat premsat
  • 2 ous
  • Mitja copa d'anís
  • Pell de llimona ratllada
  • Sal, sucre, oli o mantega

 

 

 

ELABORACIÓ

 

  1. Desfer el llevat amb la llet una mica calenta.
  2. Afegir 3 cullerades de farina. Treballar-ho fins a tenir una massa llisa i deixar-ho reposar fins que hagi doblat el volum.
  3. Fer un volcà sobre el marbre amb la farina i al centre poseu-hi la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l'anís.
  4. Treballar els ingredients del mig, afegir la massa fermentada i continuar treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta.
  5. Estirar la massa sobre una placa de forn untada amb oli o mantega amb un gruix d'1 centímetre i forma ovalada.
  6. Pintar amb ou i col·locar al damunt les fruites confitades, tallades a trossos.
  7. Deixar reposar fins que dobli el volum.
  8. Repartir els pinyons per sobre, i posar-hi sucre pel damunt.
  9. Coure al forn a 180 ?C uns 20 minuts.