
La coca de Sant Joan és una de les postres més populars a Catalunya que es menja durant la Nit de Sant Joan a les revetlles, juntament amb vi dolç o ranci. Pot ser de classes diferents: confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fruita confitada.
Aprenem a preparar-la.
INGREDIENTS
- 250 grams de farina de força
- 200 grams de fruites confitades
- 75 grams de llet
- 55 grams de mantega tova
- 55 grams de sucre
- 25 grams de pinyons
- 20 grams de llevat premsat
- 2 ous
- Mitja copa d'anís
- Pell de llimona ratllada
- Sal, sucre, oli o mantega
ELABORACIÓ
- Desfer el llevat amb la llet una mica calenta.
- Afegir 3 cullerades de farina. Treballar-ho fins a tenir una massa llisa i deixar-ho reposar fins que hagi doblat el volum.
- Fer un volcà sobre el marbre amb la farina i al centre poseu-hi la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l'anís.
- Treballar els ingredients del mig, afegir la massa fermentada i continuar treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta.
- Estirar la massa sobre una placa de forn untada amb oli o mantega amb un gruix d'1 centímetre i forma ovalada.
- Pintar amb ou i col·locar al damunt les fruites confitades, tallades a trossos.
- Deixar reposar fins que dobli el volum.
- Repartir els pinyons per sobre, i posar-hi sucre pel damunt.
- Coure al forn a 180 ?C uns 20 minuts.