Convocada una concentració espanyolista a Ripollet el pròxim 30 de novembre

La concentració, convocada per Unidad Española Ripollet, serà a les 18:30h davant l'ajuntament ripolletenc

El grup convocant és la pàgina de Facebook Unidad Española ripollet que compta amb més de 900 seguidors
El grup convocant és la pàgina de Facebook Unidad Española Ripollet, que compta amb més de 900 seguidors | Facebook

 

L'organització espanyolista Unidad Espanyola Ripollet ha convocat una concentració davant l'Ajuntament ripolletenc amb l'objectiu de dir a l'actual l'alcalde José Maria Osuna (Decidim Ripollet) que "Ripollet no és independentista". El periodista especialitzat en grups d'extrema dreta Jordi Borràs donava l'alerta via Twitter dilluns passat.

 

Segons els seus organitzadors exposen a Facebook, l'acte començarà a les 18.30 h i serà de caire pacífic i apte per a infants. A una setmana de la convocatòria, l'esdeveniment registra que 53 persones hi assistiran i 170 hi estan interessades. Altres manifestacions unionistes s'han repetit recentment en els municipis de Sant Cugat, Mataró, Sabadell o Barcelona.

 

Malgrat plantejar-se com a pacífiques, algunes d'aquestes concentracions han comportat incidents. A Sant Cugat, per exemple, alguns manifestants van tirar ous a la façana de l'Ajuntament. També a Sabadell van increpar a alguns periodistes, o a Mataró un jove va patir una agressió per part d'un grup d'extrema dreta.   

 

 

En un comunicat difós per aquesta xarxa social, les persones organitzades a Unidad Española Ripollet neguen "ser fatxes ni d'ultra dreta", al·legant que l'únic que volen és la unitat de tots els veïns de Ripollet". Alhora, afirmen "no estar d'acord amb el que està fent l'ajuntament" i per això "es rebel·len a ells, no al poble".

No és el primer cop que aquest col·lectiu espanyolista, articulat per una pàgina de Facebook amb més de 900 seguidors, es mobilitza a Ripollet. El divendres 17 de novembre el mateix grup despenjava una pancarta on es demanava la llibertat dels presos polítics ubicada al Centre Cultural, entre crits de "Viva España", en un acte que titllen "de neteja".

 

Unidad Española Ripollet va difondre a la seva pàgina de Facebook el moment en què va despenjar la pancarta del Centre Cultural que demanava l'alliberament dels presos polítics | Facebook

 

El mateix divendres a la nit també van esborrar una pintada que reclamava l'alliberament dels membres del govern i presidents d'Òmnium i ANC empresonats, seguint "la seva única missió: treure qualsevol escrit o símbol de les parets, ja sigui a favor de la independèpencia o no", coartant d'aquesta manera la llibertat d'expressió dels ripolletencs. Blogs unionistes de caire ultra com Dolça Catalunya se n'han fet ressò.


 

Una cinquantena de persones amb banderes espanyoles i alguna senyera també van intentar boicotejar l'acte d' ERC a Ripollet durant la campanya electoral del referèndum de l'1 d'octubre, que va comptar amb els mínings d'Oriol Junqueres i Gabriel Rufian i una forta presència policial.