La Festa Major de Ripollet torna a ser un èxit

Els ripolletencs han gaudit de 5 dies de festa per acomiadar l'estiu

 

 

 

La Festa Major de Ripollet, que s'ha celebrat del 24 al 28 d'agost tenint en compte la Prèvia de la Festa Major organitzada per L'Aresta, ha acabat deixant un gran regust als ripolletencs. Durant els 5 dies que ha durat, la ciutat ha estat escenari de múltiples activitats organitzades per diferents associacions i grups locals que han aconseguit atraure molta gent.

  

 

 

 

Si eres de Ripollet i volies fer coses durant la Festa Major, ho tenies fàcil. Potser, la particularitat més destacable d'aquesta celebració ha estat la seva bicefàlia. A Ripollet no hi ha una única Festa Major, sinó dues. D'una banda, l'organitzada per l'Ajuntament i, de l'altra, l'organitzada pel partit polític Compromís Per Ripollet (COP), aquesta segona es fa dir Xiringo del Cop. L'organització d'aquesta última, a les xarxes, ha agraït la col·laboració de totes les associacions, artistes i particulars que han participat en la festa.

No van faltar els tradicionals pilars. | Helena Rodríguez

 

Després de la Prèvia de la Festa Major, el primer dia oficial de festa va ser tota una barreja de concerts i estils musicals. El Ripollet Rock Festival va ser, com sempre, l'esdeveniment més esperat pels rockers de la zona. Una mica més tard, va ser l'hora del flamenc i, ja molt ben entrada la nit, el Xiringo del COP va aconseguir portar la cantant de rap argentina Sara Hebe, tota una figura a nivell mundial.


Si divendres va tenir lloc el conegudíssim correbars, dissabte tocava gaudir dels correfocs. A més de la colla local, altres de Cunit, Tiana, Nou Barris i Montcada van cremar i tocar en una cercavila que tenia, com cada any, un final molt especial: els focs artificials. A la nit, a banda dels coneguts Sons of Aguirre, també van tocar els cerdanyolencs CronopiosEloi Orihuela, un dels integrants del grup, ha declarat "estem molt contents amb el bolo, contents amb com ens va sortir i la resposta de la gent. Vam evidenciar l'aposta que estem treballant aquest estiu de fer més temes propis sense renunciar a la gresca". Cal explicar, també, que la gran diversitat de grups que toquen a la mateixa hora a diferents punts de la ciutat fa que hi hagi grups que passen desapercebuts, és el cas de Balkumbia, un grup barceloní – amb membres de diferents parts del món –, que barreja la balcan music amb ritmes llatins i que no va tenir la rebuda que mereix malgrat la seva qualitat musical.

 

El penúltim dia de festa va arribar el plat més esperat, el concert de Zoo. Cap sorpresa, el Parc dels Pinetons es va omplir per rebre el grup de Gandia que va oferir, com sempre, un gran espectacle. Per acabar la festa, l'últim dia, dilluns 28, va dur-se a terme el famós ball del confeti.