L'actriu cerdanyolenca Abril Zamora, nominada als premis ODA

Zamora és una de les candidates a 'Persona de l'Any' en els premis de l'Observatori de la Diversitat en els Mitjans Audiovisual (ODA)

Abril Zamora, actriu de Cerdanyola, ha estat nominada a 'Persona de l'Any' als premis ODA, que posen la lupa en la representació de la diversitat en la ficció espanyola. Amb aquest premi, l'Observatori de la Diversitat en els Mitjans Audiovisual (ODA) reconeix les persones que, des del món del cinema, han vetllat per la inclusió social del col·lectiu LGTBIQ+

L'Observatori neix el 2019 amb la intenció de contribuir a la sensibilització social i a la ruptura d'estereotips contra les persones LGTBI, de persones racialitzades o de persones amb discapacitats. Els premis ODA neixen un any després per reconèixer les representacions justes en aquesta línia.

Samantha Hudson va ser la guanyadora del premi a 'Persona de l'Any' l'edició passada. Ara, Abril Zamora podrà optar al premi després d'una etapa molt prolífera. Ha dirigit la sèrie d'HBO Max Todo lo otro, que explica sense filtres la història d'un grup atrapat en vides que no eren les somiades mentre intenten trobar el seu lloc a Madrid. També ha participat a la pel·lícula de Netflix La vida por delante, on una dona supervivent de l'Holocaust acull un noi senegalès musulmà que l'havia intentat robar. 

Zamora és candidata junt amb l'actor de la sèrie de Netflix ÉliteAnder Puig, l'actor i guionista Eduardo Casanova (que va interpretar a Fidel a la sèrie Aída), l'escriptora i referent de la reivindicació per les persones trans, Elizabeth Duval, i la periodista, humorista i monologuista, Nerea Pérez de las Heras

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.