Les 10 empreses que més diners generen a Cerdanyola

La facturació total de les empreses de Cerdanyola representen un 3% respecte al conjunt de la comarca

El darrer informe de la Diputació de Barcelona (DiBa) revela que Cerdanyola del Vallès va representar el 3% de la facturació empresarial del Vallès Occidental l'any 2021. El mateix informe indica que les empreses que més facturen al municipi es dediquen als sectors de la salut bucodental, els carburants i l'enginyeria.

 

Les empreses que més facturen

Segons l'informe de la Diputació de Barcelona (DiBa) les empreses que més van facturar l'any 2021 a Cerdanyola són: Dentaid SL (94,3 milions d'euros), dedicada a la manufactura de productes de salut bucodental; LGAI Techonogical Center SA (56,1 milions d'euros), la companyia darrere d'Applus Laboratories; i Carbunarts Nuri SL (53,2 milions d'euros) i Sabater Nuri Carburants SA (15,1 milions d'euros), empreses del mateix grup del sector del comerç al detall de combustibles per a l'automoció. El rànquing continua amb Turbomach SA (31,8 milions d'euros), del sector del manteniment de maquinària industrial; Catalònia Ceràmica SA (24,9 milions d'euros), dedicada als materials i la construcció; Rosa Gres SLU (23,4 milions d'euros), dedicada a la fabricació de productes de gres; Iscar Iberica SA (20,5 milions d’euros); Ilunion Bugaderies de Catalunya SAU (20,4 milions d’euros); i Àrids Catalunya SA (5,7 milions d'euros), l'empresa del grup Sorigué centrada en la producció d'àrids per a la indústria de la construcció.

 

Pes lleuger de Cerdanyola

Cerdanyola no es troba entre els municipis amb més pes de facturació a la comarca i queda fora de la llista de les 25 empreses amb major xifra de negoci al Vallès Occidental que recull l'informe de la DiBa. Així, també queda lluny, amb un 3%, del percentatge que representa la facturació de les empreses de municipis veïns en el conjunt de la comarca: Sant Cugat del Vallès (17,5%), Montcada i Reixac (14,2%), Terrassa (10%), Castellbisbal (9,1%) i Rubí (9,1%).

Rànquing de municipis amb major facturació del Vallès Occidental per percentatge. FONT: DiBa

Rànquing de municipis amb major facturació del Vallès Occidental per percentatge. FONT: DiBa


 

El Vallès Occidental

Les empreses del Vallès Occidental van facturar un total de 53.833,7 milions d'euros l'any 2021, un 13,5% més que l'any anterior. A més a més, les previsions són bones de cara a l'informe de 2022, en què la Diputació creu que la facturació del Vallès Occidental creixerà un 14,1% més.

Més info: El Vallès Occidental recupera els nivells de facturació prepandèmia amb l'augment del sector serveis

El Vallès Occidental aplega el 16,4% (16.022) de les societats mercantils de les comarques barcelonines, el 18,5% (53.834 milions d’euros) del volum de negoci de la província i el 17,7% (236.291 ocupats) dels seus llocs de treball. Tot i que el volum de negoci i el nombre d'ocupats ha aumentat, el nombre d'empreses ha dismunuït. L'any 2020 hi havia un total de 16.325 empreses a la comarca, mentre que l'any 2021 en van ser 16.022; és a dir, 303 empreses menys. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.