450 alumnes de secundària participen a la segona edició del Talent Factory

El programa, impulsat per l'Ajuntament de Cerdanyola i Talent Factory, fomenta la cultura emprenedora entre l'alumnat de secundària

Després de l'èxit de l'any passat, l'Ajuntament de Cerdanyola i Talent Factory han decidit posar en marxa la segona edició del Cerdanyola Talent Factory, un projecte que promou, en format concurs d’idees, la cultura emprenedora entre l'alumnat de secundària.

La nova edició es va presentar el passat dijous 11 de gener, en un acte inicial a l'Ateneu de Cerdanyola, on hi van assistir estudiants dels 10 centres educatius participants, professorat, empresaris i empresàries locals i representants de l'Ajuntament. L'alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, va voler dirigir unes paraules als nois i noies, animant-los a participar en aquesta segona edició del Cerdanyola Talent Factory.

L'acte de presentació, conduït per l'il·lusionista Jordi Nexus, va comptar també amb la ponència dels joves Joel Orteu i Berta Madueño, CEO i CFO de la startupTattoox, que van explicat la seva experiència com a emprenedors i van respondre els dubtes als joves assistents.

 

Fases del programa

D'aquí a finals del mes de gener, l'alumnat rebrà sessions formatives en els seus centres educatius aplicant el Business Model Canvas, un sistema amb el qual aprendran a validar les seves idees de negoci i detectar els punts d'innovació, de millora, sinergies, etc.

Posteriorment, els interessats a participar en el concurs hauran de formar equips de dues persones i presentar la seva idea de negoci. Una vegada avaluades les memòries inicials, se seleccionaran les 10 millors, que passaran a la fase de mentoratge, on comptaran amb el suport d'empresaris i d’empresàries locals per a desenvolupar la idea i elaborar el pla d'empresa. Finalment, els equips presentaran els seus projectes en una gala final i un jurat professional seleccionarà els tres equips guanyadors d'aquesta segona edició del Cerdanyola Talent.

 

Els premis

El primer premi consisteix en un viatge de 5 dies a Silicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford, entre altres.

També es lliurarà un segon premi consistent en un tour emprenedor per Brussel·les per a visitar el Parlament Europeu, acceleradores d'empreses al B-Central, Finnova o el centre d'innovació de Microsoft.

Per últim, es concedirà un tercer premi, batejat com Barcelona Enterpreneur Day, que consisteix en un dia de visita als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona com el Pier1, DFactory i Supercomputer Center.

 

Mentors i Col·laboradors

Els mentors i mentores d'aquesta segona edició del Cerdanyola Talent Factory, que acompanyaran i ajudaran als estudiants aportant els seus coneixements i la seva experiència, venen de les empreses Natura Bissé, Sisquella Grup, Rosa Gres, Catalònia Fundació, Enchufing, Ercros, FR, Grassoler, MarangesoTrisonScent, entre d’altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.