ACTUALITZACIÓ: Els trens de l'R4 ja arriben a Fabra i Puig, com s'havia previst inicialment

Durant el matí d'aquest dilluns només ho han pogut fer fins a Cerdanyola, derivat de la incidència que afecta a la xarxa de Rodalies des del diumenge

Els trens de la línia R4 han començat a arribar a Fabra i Puig (Barcelona) com s'havia previst inicialment després que amb l'arrencada del servei aquest dilluns al matí només ho poguessin fer fins a Cerdanyola del Vallès, segons ha informat Renfe. El pla alternatiu ideat arran del robatori de coure d'aquest diumenge a Montcada i Bifurcació contemplava que els trens de l'R4 Nord arribessin a Fabra i Puig però inicialment això no ha estat possible i s'ha hagut d'establir un servei d'autobusos des de Cerdanyola del Vallès. Tècnics d'Adif han continuat treballant en la incidència i durant el matí s'ha pogut ampliar el trajecte d'aquesta línia fins a Fabra i Puig, des d'on els usuaris poden enllaçar amb el Metro.

En aquesta línia hi circulen el 33% dels trens habituals en hora punta i la meitat la resta del dia. Com que a primera hora els trens de l’R4 Nord acabaven el seu trajecte a Cerdanyola, Renfe ha habilitat un servei de bus alternatiu per a què els passatgers poguessin arribar a Fabra i Puig. Els afectats rebien la informació per part de personal contractat expressament per Renfe, i també se n’assabentaven amb uns cartells escrits a mà situats a l’accés a l’estació.

Tot i que a mig matí els trens vallesans de l’R4 sí que han continuat el trajecte fins més enllà de Cerdanyola per arribar a Barcelona, Renfe ha optat per mantenir igualment els busos com a reforç per agilitzar el trànsit de passatgers donada la poca oferta de trens i la inestabilitat dels horaris.

Llargues cues per l'afectació a Rodalies. FOTO: Nora MO

Llargues cues per l'afectació a Rodalies. FOTO: Nora MO

 

La situació viscuda a primera hora a Cerdanyola ha desconcertat centenars de passatgers, segons ha explicat l'ACN. Com la Rosa, una usuària que cada dia agafa l’R4 a Cerdanyola per anar a Montcada-Manresa i allí fer transbord amb l’R2 Nord per anar a Sant Celoni a Treballar. “Avui és impossible arribar a Montcada, no sé com ho faré”, es queixava, lamentant la confusió sobre els mitjans de transport alternatius. “Millor no dic què penso de tot plegat”, ha afegit.

En paral·lel a les inscidències a l’R4 Nord, la companyia, d’acord amb la Generalitat, insta els viatgers de Manresa, Terrassa i Sabadell a fer servir els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Als passatgers de Montcada els recomana utilitzar l'R2.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.