L'Ajuntament rep a Josep Ricart, guanyador del Premi FAD d'Arquitectura

L'arquitecte cerdanyolenc forma part del despatx HArquitectes de Sabadell

L'alcalde, Carlos Cordón, ha rebut setmana a l'arquitecte cerdanyolenc Josep Ricart per felicitar-ho pel premi FAD d'Arquitectura 2024. Cordon va estar acompanyat pels regidors Eulàlia Mimó i Javier Sánchez, que també van donar l'enhorabona a l'arquitecte pel guardó rebut el passat 11 de juny. 

Més info: El cerdanyolenc Josep Ricart guanya el Premi FAD d'Arquitectura 2024

Ricart va mostrar-se molt agraït per la recepció i va explicar els projectes més destacats que ha dut a terme el despatx HArquitectes de Sabadell. Ricart va mencionar també alguns dels pròxims projectes d'equipaments, entre els quals destaquen l'ampliació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el projecte del Teatre Arnau 1738 i la futura Biblioteca del passeig Valldaura.

 

La Casa 1763 del barri de Sarrià

El despatx d'arquitectura HArquitectes, va rebre el premi FAD d'Arquitectura 2024 per la construcció la Casa 1763 al barri de Sarrià a Barcelona. Es tracta d'un projecte sobre un solar urbà entre mitgeres ample, llarg i irregular, manté únicament la façana protegida i reinventa a l'interior la tipologia d'habitatge unifamiliar, amb un gran atri central, de terra a coberta, transformat al cor de la casa, que garanteix la il·luminació i la ventilació naturals.

El jurat va destacar que és un projecte "a mig camí entre una arquitectura excavada, una pedrera a cel obert i una vil·la pompeiana, la vida es desenvolupa al voltant del pati central."

La proposta també va ser valorada pel seu bon funcionament bioclimàtic, per la capacitat de captar llum natural a les diferents estances i pel risc general que comporta construir un habitatge d'aquestes característiques tan allunyat de les solucions més normatives.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.