El Banc de Sang fa una crida a donar abans de les vacances de Setmana Santa

El dilluns 25 de març es podrà donar sang i plasma a l'Ateneu de Cerdanyola

Sota el lema Abans de Setmana Santa, fes viatjar la teva sang”, el Banc de Sang i Teixits fa una crida a tothom a no marxar de vacances per Setmana Santa sense abans, haver donat sang. En aquestes dates festives, menys persones solen donar i per això, "és important reforçar les reserves ja a partir d’avui", assenyalen des del Banc de Sang. A Cerdanyola, es podrà donar sang aquest dilluns 25 de març de 9:30 a 13:30 h i de 16:30 a 20:30 h a l'Ateneu de Cerdanyola.

Es calcula que a la vora de 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya, i just per Setmana Santa, és quan les reserves de sang baixen. És per això que la crida a donar comença aquesta setmana abans de festes i recorden que també el dia 30 març, el dissabte de Pasqua, es pot anar a donar a la majoria de centres de donació fixes, a excepció de l’Hospital Josep Trueta de Girona.

La campanya anima als donants habituals, joves que ho poden fer per primera vegada i a la resta de ciutadania a continuar amb la freqüència de donació registrada des del mes de gener, que ha aconseguit tenyir un terç de vermell el monument virtual inèdit estrenat enguany per la Marató de Catalunya del mes de gener.

 

Un terç del monument virtual ja està tenyit de vermell

Durant el mes de gener es va inaugurar el primer Pilar Casteller Digital de Catalunya, un monument de realitat augmentada que dona visibilitat a les donacions aconseguides des del gener fins al 14 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Donant de Sang.

Aquest pilar inèdit es pot veure a punts estratègics de 4 capitals catalanes; la plaça Catalunya a Barcelona, i davant dels Ajuntaments de Lleida, Girona i Tarragona, escanejant amb el mòbil un codi QR instal·lat sobre un tòtem.

Es tracta d’un pilar casteller virtual dinàmic, que s’ha anat tenyint de vermell a mida que han augmentat les donacions i que ja ha arriba a un terç del seu objectiu amb les gairebé 44.000 persones que han donat sang aquest any. El projecte es donarà per finalitzat amb la totalitat del monument tintat completament de vermell, el 14 de juny, amb una fita prevista de 130.000 donacions.

El monument, que també és visible per pantalla a la web www.donarsang.gencat.cat, vol ser el símbol de l’esforç col·lectiu que representa la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors.

 

Consulta i dubtes de salut i viatges abans de marxar

Per als ciutadans que vulguin marxar de viatge per Setmana Santa, poden consultar els dubtes que tinguin sobre la donació en aquests dos enllaços de salut i viatges del Banc de Sang.

Per poder donar sang, cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Tenir entre 18 i 70 anys

– Pesar 50 quilos o més

– En cas de ser dona, no estar embarassada

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.