El barri de Fontetes ret homenatge als guanyadors del concurs "Tenim veu" de l'escola Fontetes

L'acte s'ha fet aquest diumenge a la tarda a la plaça Goya

Aquest diumenge, 29 de juny, el barri de Fontetes ha realitzat un homenatge als infants de l’Escola Les Fontetes de Cerdanyola guanyadors i guanyadores del concurs “Tenim veu”, organitzat per la Síndica de Greuges de Catalunya.

Més info: Les Fontetes guanya el concurs “Tenim veu”: la seva cançó és l'himne pels drets dels infants

La seva cançó Tenim veu, interpretada pels Cherries Atrapamosques, s’ha convertit en l’himne oficial dels drets dels infants de Catalunya. El premi inclou una estada de tres dies i dues nits en un alberg de la Xarxa d’Albergs de la Generalitat.

L'acte ha comptat amb la presència de membres del centre i dels pares i mares de la canalla. Els infants han rebut una felicitació i han rebut un obsequi.

En declaracions al TOT Cerdanyola, Jordi Carbonell (mestre de música i Cap d'estudis dels infants) explica que la idea sorgeix a través "d'un correu del Síndic de Greuges i ens va semblar que encaixava molt en el projecte del Centre".

Més info: L’escola Les Fontetes, finalista al concurs “Tenim veu”

Carbonell comentava que l'himne ha estat creat conjuntament entre docents i alumnat: "Vam començar creant un llistat amb els diferents drets dels infants i amb aquells drets vam jugar a fer ritmes.  

“Estem molt orgullosos”, afirma Carbonell. Amb només 120 alumnes, Les Fontetes va superar la fase de votacions populars competint amb centres molt més grans. Les Fontetes entén l’educació com un procés inclusiu, creatiu i arrelat a la realitat de l’infant. L’enfocament vivencial, les ràtios reduïdes i el treball per projectes permeten a cada alumne créixer amb veu pròpia.

A més, afegeix que els infants "han après a conèixer els drets dels infants". Respecte a si són o no conscients amb l'edat que tenen sobre la diferència entre els drets que ells tenen amb els que tenen altres infants de la seva edat en altres punts del Món, Carbonell comenta que "molts cops sortia el tema en què ells explicaven el que havien escoltat que passa en altres països". Jordi Carbonell reconeixia que "per l'edat que tenen hi ha temes que a vegades és delicat abordar-ho de forma positiva per a ells i que sigui adequada".

Un projecte artístic i pedagògic

L’himne ha estat creat i produït íntegrament a l’escola. L’alumnat de 3r i 4t de primària, amb el suport del professor Jordi Carbonell, ha treballat la lletra, el ritme i la melodia de manera col·lectiva. El videoclip, amb escenes ideades pels infants, reflecteix els espais educatius vinculats a cada dret.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.